Indiferent care ar fi schimbările prin care trece acest eveniment de la un an la altul, E3 (Electronic Entertainment Expo) rămâne cel mai important eveniment dedicat domeniului jocurilor video. De altfel în cadrul acestui eveniment jucătorii din întreaga lume se întâlnesc pentru a putea vedea care sunt noutățile, ce console noi vor apărea sau alte gadgeturi care să pună în valoare lumea jocurilor video.

În acest an, Electronic Entertainment Expo se va desfășura în perioada 11 iunie – 13 iunie, în Los Angeles, California. Unul dintre anunțurile surprinzătoare legate de acest eveniment este faptul că Sony nu va fi prezent în cadrul E3 din acest an. De asemenea în acest an lucrurile vor fi puțin diferite față de anul trecut, în sensul că o parte dintre companiile și producătorii video au decis să-și organizeze propriile conferințe de presă ceva mai devreme decât evenimentul propriu-zis.

Una dintre companiile care a decis să realizeze acest lucru este și EA care va avea propriul eveniment vineri, pe data de 7 iunie, la Hollywood Palladium. De asemenea compania EA a deschis sezonul de înscrieri al fanilor pentru evenimentul anual EA Play din Los Angeles. Iar acest eveniment va avea loc sâmbătă, 8 iunie, și duminică, 9 iunie. Prin urmare, evenimentul va oferi fanilor prilejul de a vedea în premieră noul joc de la Respawn, Star Wars Jedi: Fallen Order, plus Battlefield V, Anthem, dar și alte noi titluri de la EA Sports.

FIFA 19 / credit foto: EA

De altfel între evenimentul programat de cei de la EA și deschiderea show-ului în dimineața zilei de marți, conform informațiilor, se așteaptă ca duminică după-amiază, cei de la Microsoft să aibă o conferință de presă, iar ceva mai târziu aceasta să fie urmată de evenimente de la companiile Square Enix, Ubisoft și Nintendo. Potrivit unui anunț făcut pe site-ul oficial al companiei, EA va găzdui evenimentul EA Play pe 8 iunie, eveniment pentru care în curând vor distribui bilete gratuite fanilor. Totodață, pe site veți mai putea găsi informații și programul pe care EA îl va desfășura în cadrul E3 2019.

În afară de jocul de la Respawn Entertainment, Star Wars Jedi: Fallen Order, care va fi prezent la E3 2019, s-ar putea ca EA să mai aducă și alte titluri precum Titanfall 3 și Apex Legends.  De asemenea se preconizează că în cadrul evenimentului organizat de către EA să se facă anunțuri  și pentru următoarele versiuni ale francizelor Madden, FIFA, NHL și NBA Live și este posibilă un nou expansion pentru The Sims 4, care, de asemenea, ar putea continuă abordarea StrangeVille. Tot în cadrul evenimentului companiei EA se așteaptă ca cei de la BioWare să aducă informații noi, având în vedere că anul trecut au lansat un teaser pentru Dragon Age 4 la premiile The Game Awards.

Final Fantasy VII / credit foto: Square Enix

Cei de la Square Enix și-au anunțat conferința de presă luni, 10 iunie, însă având în vedere că după lansarea jocului Kingdom Hearts 3, care a avut loc la începutul lunii ianuarie, compania a avut parte de o perioadă liniștită. Ceea ce se știe cu certitudine este faptul că Square Enix lucrează la dezvoltarea jocurilor Dragon Quest 2 pe Nintendo Switch, dar și Dragon Quest XI S: Echoes of a Age Elaus – Definitive Edition.

Pe lângă aceste două jocuri se așteaptă vești cu privire la Life is Strange 2, dar și despre DLC pentru Hearts III din Regatul Unit. Cu toate astea nu sunt prea multe șanse pentru a avea parte de informații despre proiectul Avengers realizat de Crystal Dyamics și Eidos Montreal și Final Fantasy VII Remake care, încă din anul 2017, au transformat dezvoltatorii de la CyberConnect2 în echipa Square.

Prin urmare și Microsoft va avea un eveniment duminică, 9 iunie, în cadrul căruia ar putea debuta cu proiectul Scarlett pentru următoarea generație de console Xbox, acesta fiind considerat și motivul pentru care Sony evită prezența la E3 2019. Chiar dacă nu sunt informații exacte despre partea hardware s-ar putea ca Microsoft să aducă mai multe informații despre XCloud (noul serviciu de redare în cloud a jocurilor Microsoft), dar și informații despre actualizări ale serviciului de abonament Xbox Game Pass, care s-a dezvoltat destul de mult în ultimul an.

Este puțin probabil ca Microsoft ar putea avea demo-uri pentru HoloLens 2, ca în anii precedenți pentru produsele existente. În ceea ce privește jocurile video ale Microsoft sunt așteptate Gears 5, Halo Infinite și un nou titlu Forza. Ba mai mult decât atât sunt așteptate și proiectele studiourilor pe care Microsoft le-a achiziționat anul trecut, iar printre acestea se află The Initiative, Undead Labs, Playground Games, Ninja Theory și Compulsion Games.

Elder Scrolls VI / credit foto: Bethesda

Bethesda este o altă companie care își va organiza un eveniment în cadrul E3 2019, tot duminică, 9 iunie 2019. Aceasta aduce actualizări pentru titluri mai vechi cum sunt The Elder Scrolls Online, Fallout 76, dar și Doom Eternal de la parteneriatul iD Software. Cel mai probabil, aceștia vor oferi informații despre ofertele gratuite și variantele mobile ale Elder Scrolls Blades (care urmează să fie lansate pe parcursul acestui an) și The Elder Scrolls: Legends. De altfel pentru a putea participa la evenimentul organizat de această companie puteți participa la un concurs online prin intermediul căruia cei de la Bethesda oferă două bilete.

Din nefericire cei de la Sony nu vor fi prezenți la cel mai important eveniment dedicat jocurilor video, E3 2019. Și de altfel, publicul acestui eveniment va trebui să mai aștepte ceva timp până vor avea parte de ceva mai multe informații despre The Last of Us Part II, Stranding Death și Ghost of Tsushima.

Beyond Good and Evil 2 / credit foto: Ubisoft

În cazul celor de la Ubisoft, aceștia vor organiza o conferință de presă luni, 10 iunie 2019, în cadul căreia ar putea prezenta jocul Skull and Bones. Acesta fiind jocul focalizat pe nave de luptă, și deși până acum nu a fost anunțată dată de lansare a acestui joc, lucrul acesta ar putea fi posibil în cadrul E3 2019. De asemenea ar putea fi prezentate informații și despre jocul Beyond Good and Evil 2. Cu toate astea în perioada martie 2019 și martie 2020, Ubisoft va anunța 3 sau 4 jocuri noi. Singura franciză care în mod sigur nu va fi prezentă în cadrul evenimentului E3 este Assassin’s Creed despre care compania Ubisoft a anunțat că nu va avea nici o lansare anul acesta.

Nici cei de la PC Gaming nu renunță la a avea propriul eveniment, iar lucrul acesta va putea fi posibil luni, 10 iunie 2019, de la ora 10:00 PT. Având în vedere că este a cincea prezență consecutivă la acest eveniment important se așteaptă ca și în anii trecuți să se prezinte diferite jocuri. Iar dacă anul trecut publicul a avut parte de jocuri precum Neo Cab și Maneater, dar și Stormlands de la Insomniac și Warframe: Sacrifice de la Digital Extremes, și anul acesta sunt așteptate jocuri similare, la fel de importante. De asemenea tot în cadrul evenimentului s-ar putea afla și următoarele generații de console PS5 și Xbox Two.

Super Smash Bros. Ultimate / credit foto: Nintendo

Nintendo va avea parte de propriul său eveniment, marți, 11 iunie 2019, de la ora 9:00 PT, în care va prezenta mai multe date despre Pokemon Sword and Shield (care va ajunge pe piață până la final de an 2019), plus remake-ul Link’s Awakening Remake și Mario Maker 2. De asemenea se așteaptă informații despre Animal Crossing pe Nintendo Switch, dar și despre Tom Nook. Totodată Nintendo dezvoltă Luigi’s Mansion 3 și Fire Emblem Three Houses. În cadrul evenimentului E3 2019, Nintendo ar putea prezenta următorul pachet de caractere DLC Super Smash Bros. Ultimate.