Primul App Store pentru blockchain din lume, platforma Modex, va susține la Cluj cel mai mare eveniment de până acum în România dedicat acestei tehnologii. Evenimentul pe care îl susține această platformă va avea loc pe 21 și 22 februarie. Scopul acestui eveniment este de a prezenta beneficiile Blockchain și ale Inteligenței artificiale în domenii precum sănătate, administrație, educație, comerț, imobiliare, finanțe-bănci, transport, dar și în arii ce țin de artă, divertisment și mass-media.

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, va deschide acest eveniment și va vorbi despre toate beneficiile pe care le poate aduce interacțiunea dintre Blockchain și Inteligența Artificială în administrația locală, business, dar și la nivel guvernamental. Modex este conceput ca un marketplace pentru aplicații descentralizate, ce se concentrează pe inovație și pe beneficiile pe care le poate aduce tehnologia blockchain în viața de zi cu zi.

„Noi am intuit potentialul imens pe care îl are blockchain-ul și avantajele lui în a schimba în bine viața oamenilor. Inovația din spatele tehnologiei blockchain stă în versatilitatea ei, care îi permite aplicarea în industrii variate, cum sunt sistemul medical, sistemul de votare, administrarea bazelor de date, domeniul financiar și multe altele. Tehnologia blockchain oferă avantajul unor tranzacții rapide și transparente fără necesitatea unor intermediari”, a precizat Mihai Ivașcu, CEO și Fondator Modex, în comunicatul de presă.

Tot din comunicatul de presă reiese faptul că evenimentul va aduna personalități din diverse medii de activitate, dar și studenți sau oameni interesați de această tehnologie.

„MindChain – When Blockchain Meets AI – va aduna la Casa de Cultura a Studenților din Cluj-Napoca, în perioda 21-22 februarie, investitori și profesioniști din domeniul blockchain, start-up-uri, studenți, precum și oameni interesați să descopere modul în care aceste noi tehnologii le vor usura viața”.

De asemenea în cadrul evenimentului vor fi prezenți specialiști precum: Ed Dowding (CEO, Represent.me), Cornel Amariei (inventator), Muhammad Salman Anjum (CEO, Blockpreneurs & Feelogical Solutions), Yael Tamar (fondator, Top of Blockchain) și Chris Dawe (CEO, Effect.ai).  Puteți găsi mai multe detalii pe mindchain.ai