În cadrul evenimentului WWDC 2019, gigantul Apple a anunțat faptul că va renunta la aplicația iTunes, după 18 ani de la lansarea acestuia. Această decizie se presupune a fi parte din strategia companiei, potrivit căreia, aceasta își dorește să se distanțeze de iPhone ca produs principal. Și totodată pentru a dezvolta servicii pe bază de abonament. Astfel Apple împarte iTunes în trei aplicații separate pentru muzică, Podcasturi  și Televiziune.

Cât despre aplicația muzicală iTunes, aceasta a fost lansată în anul 2001, având funcțiile de media player, librărie, dar și magazin online. Decizia care are în vedere închiderea acestei aplicații este legată de faptul că în ultimii ani a fost foarte criticată, deoarece a inclus un număr crescut de opțiuni devenind mult prea complexă. De asemenea unul dintre serviciile pe bază de abonament este Apple Music cu un total de 56 de milioane de utilizatori, potrivit noilor rapoarte ale companiei. Similar cu acest serviciu este și Spotify, fiind unul dintre primele servicii de streaming, având în prezent cel mai mare număr de utilizatori activi lunar.

Aplicația Apple TV+ a fost lansată la începutul acestui an, iar la evenimentul care a avut loc în luna martie au fost prezente alături de directorul general al companiei Apple, Tim Cook, vedete de la Hollywood printre care Oprah Winfrey, Jenifer Aniston și Steven Speilberg. Tot în cadrul acelui eveniment au mai fost lansate servicii și produse precum Apple Card, Apple News +, dar și Apple Arcade, serviciu dedicat jocurilor video.

Deși în trecut iTunes a dus la dezvoltarea industriei musicale și video, în prezent această aplicație este utilizată doar pentru consumul de conținut în streaming. Și totodată este cunoscut faptul că Apple a eliminat deja conturile iTunes de pe rețelele de socializare printre care Facebook și Instagram, iar pe Twitter ultimul mesaj a fost adăugat în data de 26 mai.

credit foto/video: CNN.com, CNBC.TV