Sega a anunțat în urmă cu puțin timp data la care se va lansa noua consolă Mega Drive Mini, fiind de fapt versiunea modernă de 16 biți a clasicei console Sega Genesis, . Noua consolă va avea și aproximativ 40 de jocuri încorporate, iar pe lângă aceasta consola vine cu două controlere, dar și un port HDMI.

Mega Drive Mini are un design asemănător cu versiunea originală a consolei, Drive Mine fiind de fapt versiunea mai mică. Chiar dacă cei de la Sega nu au dezvăluit numele tuturor jocurilor care se găsesc pe această consolă, printre numele confirmate deja se numără: Sonic the Hedgehog, Ecco Dolphin, Comix Zone, Toe Jam și Earl.

La acestea se mai adaugă și jocurile de aventură precum Bloodlines, Heroes Gunstar, Shining Force, dar și jocurile Arcade Legende Beast Altered și Harrier Space II. Este foarte adevărat însă că Sega nu a dezvăluit foarte multe detalii și date tehnice despre această nouă consolă. De asemenea Sega nu este singura companie care au avut în vedere lansarea pe piață a unei versiuni mini a consolei clasice de-a lungul timpului, ci și cei de la Nintendo au lansat sistemul Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System în 2016, și ceva mai târziu au lansat sistemul Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertaiment System.

Și cei de la Sony au lansat în decembrie anul trecut PlayStation Classic, astfel oferind 30 de jocuri încorporate, numai că produsul a fost aspru criticat, având în vedere calitatea mediocră a software-ului. Deși nu a mai produs noi componente de consolă încă din anii 2000, cei de la Sega vor urmări mai deaproape vânzările noii console Mega Drive Mini.

Prin urmare Sega a anunțat că lansarea acestui model de consolă va avea loc anul acesta pe 19 septembrie și de asemenea va avea un preț de aproximativ 80 de dolari. La început, producătorii au anunțat că specialistul în hardware retro, AtGames, se va ocupa de emularea Mega Drive – companie care a produs anterior o gamă de clone ale consolelor Sega. Cu toate acestea, fanii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la calitatea dispozitivelor anterioare de la AtGames, iar în septembrie 2018, Sega a anunțat pe o rețea de socializare că va lucra cu un partener alternativ pentru a produce emularea software pentru Mega Drive Mini.

credit foto: megadrivemini.sega.com