În cursul zilei de joi, 11 iulie, Nintendo a dezvăluit publicului noua consola Switch Lite, concepută ca o alternativă mai puțin costisitoare față de modelul original hibrid tabletă/consolă. Noua consolă are un preț de aproximativ 200 de dolari, fiind cu 100 de dolari mai ieftină decât unitatea de bază. Totodată versiunea pe care o veți primi la acest preț este o versiune simplificată a Switch. Un aspect important al Switch Lite este legat de faptul că acesta este o consolă portabilă și nu se poate conecta la televizor iar controlerele Joy-Con sunt integrate în dispozitiv. Președintele Nintendo of America, Doug Bowser, a declarat pentru The Verge:

„Cele două sisteme se vor completa reciproc și vor coexista pe piață”.

De asemenea Switch Lite aduce și o serie de îmbunătățiri. Spre exemplu această consolă este mult mai ușoară și mai robustă. Cu toate astea layout-ul butoanelor este similar cu cel prezent pe Nintendo Switch, diferența fiind că noul switch are un D Pad cu butoane unite, care înlocuiește butoanele direcționale, acestea nefiind atât de precise la varianta originală. De altfel Nintendo afirmă că modelul Lite oferă o varianta ușor îmbunătățită a bateriei, datorită configurației eficiente din punct de vedere energetic a cipului , precum și lipsa bateriilor suplimentare în controlerele încorporate. Autonomia bateriei variază între 3 și 7 ore, în funcție de tipul de joc.

Cu un design atractiv, dispozitivul Lite vine în mai multe culori, și anume galben, gri și turcoaz. Și totodată acesta va dispune și de o ediție specială Pokemon Sword and Shield, toate variantele având o textură plăcută mată. Și chiar dacă dimensiunea ecranului este ceva mai mică, rezoluția rămâne aceeași, 720p ca și la varianta originală Switch. Cu toate astea noua consolă nu mai este prevăzută cu senzorul de luminozitate așa că puteți regla manual luminozitatea ecranului. Noul dispozitiv are un ecran tactil de 5,5″, ceva mai mic față de predecesorul său care avea 6,2″, cântărind doar 277 de grame. Switch Lite include conectivitate Wi-Fi, Bluetooth și NFC.

Încă de la debutul Nintendo Switch din martie 2017 și până în prezent, compania a vândut peste 35 de milioane de unități la nivel mondial. Bowser spune că momentul lansării noii console Switch Lite este menit să valorifice succesul inițial și ar trebui să fie susținut de viitoarele jocuri precum Pokemon Sword and Shield și The Legend of Zelda: Link’s Awakeing.

„Aceasta este oportunitatea perfectă pentru noi de a oferi mai multe opțiuni și pentru a aduce mai mulți consumatori către Nintendo Switch în al treilea an. Dacă faceți legătură și cu software-ul pe care tocmai l-am anunțat la E3, avem ocazia perfectă având în vedere că ne îndreptăm spre vacanță”, potrivit The Verge.

Așadar Nintendo Switch Lite va fi comercializat începând cu data de 20 septembrie la un preț de circa 200 de dolari, iar versiunea Pokemon va fi lansată pe 8 noiembrie la același preț.

credit foto: GameSpot, Time Magazine, TechRadar