Computex 2019 a arătat faptul că workstation-urile (cunoscute sub denumirea de stații de lucru sau stații grafice) portabile vor deveni mult mai puternice în ceea ce privește puterea de procesare necesară diferitelor aplicații grafice profesionale cum ar fi randări foto şi video, programe de creare şi editare de conținut audio/video sau programe de animație. Acest lucru se datorează faptului că cele mai noi procesoare grafice profesionale (GPU) de la Nvidia vor fi integrate pe generațiile următoare de notebook-uri. Aceste noi workstation-uri portabile vor include unități de procesare video (GPU – Graphic Processing Unit) Nvidia Quadro RTX construite pe arhitectura Turing.

Prin urmare, laptopurile care vor fi dotate cu aceste procesoare grafice vor deveni extrem de puternice și de asemenea vor fi perfecte pentru jocurile video. De altfel vor apărea laptopuri cu noile procesoarele Intel Core i9 (CPU), care vor avea o putere de procesare sporită alăturandu-se performanțelor noilor procesoare grafice. În cadrul evenimentului s-a precizat faptul că mai multe GPU-uri Nvidia Quadro vor fi prezente pe noile workstation-uri portabile, iar dintre acestea Quadro RTX 5000 va fi unul dintre cele mai bune procesoare grafice la momentul de față.

De asemenea, noile chipuri grafice Quadro RTX vor fi prezente pe workstation-uri care aparțin unor companii de renume din lumea producătorilor de dispozitive mobile. Iar un exemplu în acest sens este și Acer care lansează notebook-ul ConceptD 7 care va beneficia de un procesor Quadro RTX 5000. Acesta face parte din gama de produse Concept D care au un design rafinat, specificații de ultimă generație și în același timp prețuri competitive.

Totodată vor apărea și laptopurile Razer Blade Studio Edition, care vor include modelul îmbunătățit Razer Blade 15 precum și Razer Blade Pro 17. Noile laptopuri Razer vor avea un finisaj din aluminiu Mercury White, 32GB de memorie RAM, 1 TB spațiu de stocare NVMe și GPU-uri Quadro RTX 5000 care vin însoțite și de noua tehnologie Nvidia Studio, pentru a putea multiplica performanța și eficiența software-urilor grafice.

O altă companie importantă, MSI, are o gamă de laptopuri care încorporează chipurile grafice Nvidia Quadro RTX. Acestea includ modele care vor fi prezente în seriile WS și WE, dar și o nouă serie WP, care vor fi marcate de eticheta RTX Studio de la Nvidia. De altfel MSI va da startul seriei prin intermediul laptopurilor WS65, WS75, WE75, dar și WP65. De asemenea GPU-ul Quadro RTX va fi prezent și pe workstation-uri HP și bineînțeles vor exista și modele de la Dell, Asus și Lenovo.

Un lucru este cert și anume noul Quadro face parte din prima generație de GPU-uri mobile ale companiei, care încorporează tehnologia ray-tracing și nuclee Tensor (pentru accelerarea funcțiilor AI) și care fac diferența dintre Quadro RTX și predecesorii lor Pascal, modelele Quadro P5200, P4200 și P3200. Acestea devin foarte importante având în vedere posibilitatea utilizării software-ului la nivel profesional în vederea îmbunătățirii performanțelor prin intermediul algoritmilor AI precum Sensei Adobe și de asemenea vor face ca lucrul în programe de grafică 3D să aibă o calitate mult mai bună a randării în timp real.