Așteptările pe care le are fondatorul și CEO-ul companiei Huawei, Ren Zhengfei, nu sunt unele foarte pozitive cu privire la sancțiunile pe care Statele Unite ale Americii le-a impus companiei. De altfel, acesta se așteaptă ca veniturile gigantului Huawei să scadă cu câteva miliarde de dolari, după cum raportează cei de la Reuters.

Prin urmare, compania chineză se așteaptă să piardă și în același timp veniturile să le scadă cu aproximativ 100 de miliarde de dolari doar în acest an. Având în vedere că anul trecut au fost în scădere cu circa 104 miliarde de dolari. Cu ceva timp în urmă reprezentanții Huawei au afirmat că se așteaptă la venituri de 125 de miliarde de dolari.

Totuși, potrivit The Verge, fondatorul Huawei nu se așteaptă să reducă toate acele cheltuieli care țin de cercetare și de dezvoltare sau mai rău decât atât să efectueze concedieri pe scară largă. Deși inițial CEO-ul gigantului chinez a avut un aer sfidător în fața ordinului lui Trump și totodată a spus despre Huawei că are planuri de urgență pentru a putea face față unei asemenea crizei a interdicției date de către administrația Trump.

O urmare a cestui fapt a constat în suspendarea licenței Android de către Google pentru terminalele mobile de la Huawei și totodată compania ARM  nu va mai vinde chipset-urile pentru modele sale și mai multe țări s-au mobilizat pentru a putea suspenda utilizarea echipamentelor din rețeaua  Huawei. Până și utilizarea cardurilor SD și tehnologiilor Wi-Fi a devenit destul de complicată, chiar dacă încă nu a fost interzisă.

Însă nu trebuie să uităm că toate aceste interdicții devin din ce în ce mai clare odată cu trecerea timpului. În cele din urmă, fondatorul Huawei a afirmat că toate aceste probleme pot duce la scăderea numărului de livrări internaționale de smartphone-uri cu 40%. În cele din urmă, gigantul chinez s-ar putea să nu se redreseze până în anul 2021, conform datelor oferite de CEO-ul companiei.