În urma interdicției impusă de SUA, compania Huawei este acum restricționată temporar sau eliminată din mai multe organizații internaționale de standardizare de elită care stabilesc tendințele viitoare în tehnologie. Compania nu mai este acum membră a SD Association, un grup care stabilește standardizarea cardurilor SD și microSD. În plus, nu mai face parte din grupul Wi-Fi Alliance și de asemenea din grupul JEDEC, potrivit gadgets.ndtv.com. Google a eliminat, de asemenea, toate dispozitivele Huawei, inclusiv Nexus 6P, din lista Android Enterprise Devices.

Huawei a fost eliminată din SD Association, deoarece efectele interdicției impuse de SUA sunt în continuă creștere. Organizația a declarat pentru Nikkia Asian Review faptul că “SD Association se conformează ordinelor Departamentului de Comerț al SUA”. Organizația este cunoscută pentru luarea deciziilor privind dezvoltarea cardurilor SD și a cardurilor microSD utilizate pe smartphone-uri, ceea ce înseamnă că Huawei nu va mai avea posibilitatea de a utiliza sloturi de carduri SD sau microSD pe viitoarele sale laptopuri, smartphone-uri sau tablete. În ce privește sectorul smartphone-urilor, această mutare nu reprezintă o problemă de mare anvergură, deoarece compania pare să fi prezis mișcarea atunci când a introdus noua sa memorie Nano Card standard odată cu lansarea seriei Mate 20 în luna octombrie a anului trecut. Raportul mai precizează faptul că Wi-Fi Alliance a “restricționat temporar” participarea Huawei la luarea deciziilor până la eliminarea interdicției. Organizația stabilește standardul pentru tehnologia wireless, și include nume mari precum Qualcomm, Broadcom, Intel și Apple.

Huawei și-a suspendat în mod proactiv participarea de la JEDEC Solid State Technology Association – o organizație care stabilește standardele pentru semiconductori. Compania a anunțat organizația că va suspenda participarea până la eliminarea interdicției. JEDEC include nume mari precum Qualcomm, Samsung semiconductor și mulți alții. Directorul executiv al companiei Huawei, Frank Yang, a ocupat funcția de vicepreședinte al JEDEC.

“Huawei apreciază relațiile cu toți partenerii și asociațiile din întreaga lume și înțelege situația dificilă în care se află aceștia. Sperăm că această situație se va rezolva și căutăm să găsim cea mai bună soluție”

A afirmat un purtător de cuvânt al companiei Huawei într-o declarație către Nikkei, potrivit gadgets.ndtv.com.

După cum am menționat mai devreme, Google și-a actualizat lista de dispozitive Android Enterprise pentru a elimina toate telefoanele companiei Huawei și chiar și Nexus 6P produs de compania chineză. Această listă cuprinde toate dispozitivele securizate recomandate companiilor pe care le pot furniza angajaților. Înainte de interdicția aplicată de guvernul american, Google a avut numeroase telefoane Huawei listate pe secțiunea de recomandări și mai mult de 20 de dispozitive pe lista de parteneri Android Enterprise. Telefoanele Huawei care au fost scoase din lista includ de asemenea seria Mate 10, seria P20 și seria Mate 20. Recent, Google a eliminat dispozitivele Mate X și Huawei P30 Pro de pe site-ul Android.com.

credit foto: gadgets.ndtv.com