Apple a dezvăluit în cele din urmă cele mai noi modele din gama sa iPhone. Compania a prezentat în cadrul evenimentului organizat în cursul zilei de marți, 10 septembrie, la Teatrul Steve Jobs din Cupertino noile dispozitive iPhone 11, lansând un smartphone din gama mid-range cu un preț de pornire de 699 de dolari, cu un display de 6,1″, care va veni în șase culori: violet, alb, galben, verde, negru și roșu.

De asemenea, Apple a prezentat noile modele premium, iPhone 11 Pro și Pro Max, care sunt dotate cu un display de 5,8″, respectiv 6,5″, având prețul de pornire de 999 de dolari, respectiv 1.099 de dolari. Dispozitivele Pro, prevăzute cu o ramă din oțel inoxidabil, au trei camere și sunt disponibile în patru culori, toate cu un finisaj mat. Dispozitivele din seria iPhone 11 au la bază noul cip A13 Bionic, compania afirmând că aceasta este „cea mai puternică și mai avansată” serie de iPhone de până acum.

iPhone 11 Pro și Pro Max

Acestea sunt variantele îmbunătățite ale telefoanelor iPhone XS și, respectiv, XS Max de anul trecut, dar cu un nou sistem de camere care îmbunătățește vechii senzori și adaugă o a treia cameră ultra-wide. În ce privește designul, dispozitivele Pro sunt prevăzute cu ramă din oțel inoxidabil și sticlă mată texturată pe partea din spate.

Acestea au un ecran OLED, True Tone, cu o luminozitate de 1.200 nits, ceea ce înseamnă că imaginile vor fi ultra-clare și ultra-luminoase. Este în esență un „ecran Mac Pro încorporat într-un iPhone”, afirmă compania.

iPhone 11 Pro va avea, de asemenea, display „Super Retina XDR” și sunet audio spațial, datorită Dolby Atmos. De asemenea, dispozitivul în sine este cu 15% mai eficient din punct de vedere energetic, potrivit afirmațiilor reprezentanților Apple.

La baza dispozitivului este noul cip A13 bionic, iar compania afirmă că acum folosește „machine learning pentru întreaga gamă iPhone”, având un design cu putere redusă și capacitatea de a efectua un trilion de operații pe secundă. Cu 8,5 miliarde de tranzistoare încorporate, performanța ridicată întrunește puterea redusă. Asta înseamnă că nu veți pierde din durata de autonomie a bateriei, potrivit Apple. Bateria dispozitivelor Pro va permite extinderea cu patru ore pe zi a autonomiei bateriei pentru modelul de 5,8″ și încă cinci ore pe zi pentru Max.

Sistemul de trei camere foto, combinat cu „Neural Engine” al cipului A13, va permite performanțe foto mai bune decât oricând. Modelele iPhone Pro vor putea realiza fotografii în modul wide și ultra-wide, fiind, de asemenea, dotate cu un teleobiectiv cu zoom optic 2x. Acest ansamblu permite „realizarea celor trei fotografii dintr-o singură perspectivă”, spune Apple, atât pentru vizualizări cât mai apropiate, cât și extinse. iPhone Pro introduce, de asemenea, un nou sistem de procesare a imaginilor, denumit Deep Fusion.

iPhone 11

În cadrul evenimentului, Apple a prezentat și modelul iPhone 11 mai accesibil, care pornește de la 699 de dolari. După cum era de așteptat, dispozitivul se bazează foarte mult pe funcțiile camerei sale foto. Dispozitivul realizat din sticlă și aluminiu are un sistem cu două camere foto, cu o cameră de 12 megapixeli care poate trece de la wide la ultra-wide, oferind un unghi de vizibilitate de până la 120 de grade. De asemenea, poate atinge un zoom optic 2x și o „interfață a camerei imersive”, care va permite utilizatorilor „să vadă și să captureze zona din afara cadrului”. Acest lucru va fi deosebit de util pentru fotografii în modul landscape, afirmă compania, și este „excelent pentru spații înguste în care nu vă puteți îndepărta”.

La fel ca modelele Pro, iPhone 11 folosește tehnologia machine learning pentru a valorifica la maximum potențialul abilităților sale de procesare a imaginilor și are o paletă a tonurilor pe mai multe niveluri și efecte de iluminare în modul portret. De asemenea, beneficiază de modul nocturn, permițând realizarea fotografiilor chiar și în medii cu lumină foarte scăzută. IPhone 11 poate filma 4K cu până la 60 de cadre pe secundă, conform reprezentanților Apple, și beneficiază de stabilizarea imaginii pentru fotografii clare. Apple spune că o „roată zoom” pe ecran vă va permite să faceți tranziția cu ușurință între cele două camere. iPhone 11 va avea, de asemenea, în premieră posibilitatea de a filma clipuri video în slow motion cu camera frontală și, de asemenea, poate filma 4K cu acest obiectiv.

La fel ca și modelele Pro, iPhone 11 are la bază cipul A13 Bionic, despre care Apple spune că este „cel mai rapid procesor de pe un smartphone”. Noul cip va îmbunătăți, de asemenea, durata de viață a bateriei, făcând iPhone 11 să fie cel mai bun smartphone al companiei din această categorie de până acum.

Beneficiază de o oră în plus în ce privește autonomia bateriei în comparație cu dispozitivul iPhone Xr, despre care s-a spus că are „cea mai mare autonomie a bateriei”, când a fost lansat anul trecut. Deblocarea telefonului cu FaceID va fi, de asemenea, un proces mult mai rapid, afirmă reprezentanții Apple.

credit foto: Cnet