În cadrul Evenimentului Special Apple 2019, compania a lansat un serviciu de streaming TV, un card de credit şi un serviciu de jocuri online de tip arcade, într-o încercare de repoziţionare ca o companie de divertisment şi de servicii financiare care fabrică şi iPhone-uri, relatează Reuters, citat de Mediafax.

După o săptămână de actualizări hardware aproape zi de zi, Apple a dezvăluit în cele din urmă noutățile pe partea de software, punând accentul pe noile servicii de abonament de știri, televiziune și jocuri video, la doar o săptămână după ce Google a dezvăluit Google Stadia la Conferința pentru dezvoltatorii de jocuri.

Evenimentul a adus și o nouă afacere îndrăzneață pentru Apple odată cu un nou serviciu de carduri de credit. Ceea ce este interesant este că multe dintre produsele anunțate nu au primit un demo live pe scenă, iar cele mai multe vor fi disponibile mult mai târziu în acest an.

Iată o recapitulare a celor mai importante anunțuri de la evenimentul Apple:

APPLE NEWS PLUS

Apple News+ va cuprinde peste 300 de publicaţii din întreaga lume, printre care Marie Claire, Vogue, New Yorker, Esquire, National Geographic, Rolling Stone, LA Times şi Wall Street Journal. Abonamentul lunar va fi de 9,99 USD. Acest serviciu va fi disponibil în perioada imediat următoare în SUA şi Canada, ulterior, în Europa, iar una dintre caracteristici este că nu va urmări ceea ce citesc utilizatorii şi nici nu le va permite advertiserilor să facă acest lucru.

Apple News Plus afișează reviste cu o nouă prezentare “Live Cover”, animând într-o oarecare măsură copertele acestora pentru a crea un aspect interactiv. Sub copertă, principalele titluri sunt afișate împreună cu o mică descriere a articolului, iar serviciul recomandă articole care v-ar putea interesa chiar dacă sunt din reviste pe care nu le citiți în mod obișnuit.

Aceasta va fi practic o relansare a serviciului gratuit oferit deja de Apple şi va fi disponibil doar pe dispozivele companiei, notează Reuters.

 

CARDUL APPLE

Apple Card va fi atât un card virtual – pe iPhone, cât şi unul fizic, serviciul fiind furnizat împreună cu Goldman Sachs Group Inc şi Mastercard Inc. Versiunea fizică este din titan, gravat cu laser, urmând să fie lansat în Statele Unite în această vară.

Apple Card include facilitatea de a afişa compact cheltuielile pe mai multe dispozitive electronice şi oferă o facilitate de daily cash back. Cardul de credit nu va avea taxe de întârziere, taxe anuale sau taxe internaţionale, a precizat Jennifer Bailey, vicepreşedintele Apple Pay.

Aplicația cardului etichetează locațiile și comercianții pentru a vă ajuta să navigați prin istoricul tranzacțiilor și să vă amintiți unde ați făcut o anumită achiziție. De asemenea, cardul generează noi coduri de securitate de fiecare dată când efectuați o achiziție. Nu are un număr de card de credit, CVV, semnătura sau dată de expirare. Detaliile despre achizițiile pe care le-ați efectuat sunt, de asemenea, stocate local pentru a preveni din nou direcționarea potențialelor anunțuri.

Facilitatea de daily cash back a cardului Apple reprezintă o bonificație de 2% în numerar (3% pentru achizițiile Apple) care este livrată zilnic în contul Apple Pay pe care o puteți utiliza pentru a vă plăti soldul cardului de credit, achiziții în diverse aplicații sau să o transferați la prieteni. Cardul ar trebui să fie acceptat oriunde este și Mastercard. Bonificatiile pentru achizițiile cu cardul fizic sunt de doar 1%.

Cook a mai anunţat că Apple Pay va fi disponibil în mai mult de 40 de ţări, până la sfârşitul acestui an.

APPLE ARCADE

IPhone-ul nu a fost niciodată pe primele poziții ale listei cu ceea ce ați considera că fiind un dispozitiv tradițional de jocuri, dar speră să schimbe acest lucru cu noua platformă pentru jocuri, Apple Arcade. Spre deosebire de platforma de jocuri în cloud, anunțata de Google săptămâna trecută la GDC, versiunea Apple este mai degrabă un abonament la jocurile disponibile prin App Store spre deosebire de jocurile tradiționale pe care le puteți juca pe console precum PlayStation, Xbox sau Nintendo Switch.

Compania nu a dezvăluit taxa de abonament, dar spune că va include accesul la mai mult de 100 de jocuri exclusiv pentru iOS. De asemenea, puteți juca jocuri pe dispozitive Apple, inclusiv pe iPhone, iPad, Apple TV sau un computer Mac, iar jocurile vor fi disponibile inclusiv pentru rulare offline.

CANALE TV APPLE

Apple are o versiune actualizată a aplicației sale TV cu o nouă caracteristică de bază numită “Canale TV Apple”. Apple TV va găzdui conținut original și emisiuni de la Amazon, Hulu, HBO, Starz și Showtime. “Am proiectat o nouă experiență TV unde puteți plăti numai pentru canalele pe care le doriți, toate într-o singură aplicație”, a declarat directorul executiv al Apple, Peter Stern.

Nouă aplicație Apple TV arată într-o oarecare măsură că cea de la Netflix sau Amazon Prime Video. Anterior aplicația TV Apple va putea doar redirecționa către terți furnizori și vă putea recomanda ce să urmăriți. Dar în momentul de față, Apple încearcă să își transforme aplicația TV într-o destinație finală pentru a urmări filmele și emisiunile pe care le doriți. Abonații vor putea alege la ce canale să se aboneze și să plătească numai pentru canalele respective, în loc de pachetele mari oferite în mod tradițional de companiile de cablu. Cu toate acestea tarifele acestui serviciu nu au fost făcute publice în timpul prezentării.

Aplicația Apple TV va primi o actualizare pentru canale în luna mai.

APPLE TV PLUS

În plus față de noul serviciu de Canale pentruTV Apple, există acum și un pachet Plus pentru programele originale. Din păcate, Apple nu a anunțat alte detalii în afară de numele acestuia și că va fi disponibil în toamnă, având posibilitatea de vizionare online și offline. Pentru a lansat Apple TV +, care va difuza emisiuni originale de televiziune şi filme, a doua cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume i-a invitat pe Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Jason Momoa, Alfred Woodard şi Kumail Nanjiani. Prezenţa atâtor staruri nu i-a stimulat însă pe investitori, astfel că acţiuni Apple au scăzut cu 1,2%, conform Mediafax.

Aplicaţia TV va fi disponibilă şi pe dispozitivele rivale, fiind pentru prima dată în cazul unui serviciu Apple, astfel că emisiunile şi filmele acesteia vor putea fi vizionate de pe Samsung, LG, Sony şi Vizio, precum şi la Firestick de la Amazon şi Roku.

 

credit foto: theverge.com, iMore, engadget.com