În perioada 7 mai – 9 mai are loc evenimentul organizat de Google, prin care marea companie își anunță noile produse și servicii care vor apărea pe piață în acest an. De asemenea în cadrul acestui eveniment au fost anunțate produse precum smartphone-urile Pixel 3A și 3A XL, dar și servicii precum: Android Q și noi caracteristici ale Google Assistant.

Cele mai ieftine dispozitive din gama Pixel au fost lansate oficial odată cu Pixel 3A și 3A XL care de data aceasta sunt prevăzute cu mufe pentru căști. Telefoanele au un preț de pornire de 399 $ și vin cu caracteristicile avansate ale camerelor pentru care a fost cunoscută linia Pixel, și anume Night Sight, Super Res Zoom și modul portret pentru partea din spate. Aceste dispozitive sunt disponibile în trei variante de culoare și anume: alb, negru și violet, acestea aflându-se deja în vânzare în 13 țări.

Având un preț mai scăzut decât celelalte smartphone-uri din gama Pixel, acest fapt vine odată cu renunțarea la câteva caracteristici premium precum rezistența la apă sau încărcarea wireless. Iar având în vedere că Google oferă spațiu gratuit de stocare Google Photos în cloud, calitatea pozelor încărcate de pe dispozitivele Pixel 3A va fi limitată la o calitate ridicată în loc de rezoluție completă.

Google a anunțat că linia Google Home va fi acum redenumită sub forma Google Nest anunțand un nou produs din această gamă. Nest Hub Max este un dispozitiv inteligent, fiind o combinație a camerei Nest, Google Home Hub și Google Home Max. Acest aparat oferă un afișaj inteligent, difuzoare, dar și o cameră de securitate. Camera de securitate este noutatea cu care vine acest dispozitiv, având în vedere că poate efectua recunoașterea facială, având rezultate personalizate pentru membrii familiei tale. De altfel acest dispozitiv se va lansa pe piață la finalul acestei veri.

Google Lens obține unele actualizări față de caracteristicile de anul trecut, cum ar fi posibilitatea de a pune în context un meniu de restaurant sau informații scrise pe o bucată de hârtie. Anul acesta, Google spune că Lens poate căuta felurile de mâncare dorite din meniurile restaurantelor, afișând fotografii ale acestora, pe baza informațiilor din Google Maps, pentru a vă prezenta exact cum arată acel fel de mâncare înainte de a-l comanda. Iar acest lucru este cu adevărat interesant și apreciat, mai ales de acele persoane care nu dispun de foarte mult timp liber sau care își doresc să fie la curent cu cele mai apreciate și apetisante feluri de mâncare. Puteți, de asemenea, să îndreptați aparatul foto către un indicator într-o limbă străină pentru a asculta traducerea live a acestuia.

Google Duplex este o caracteristică, care funcționează în același mod precum un asistent personal virtual. Acest serviciu a fost lansat anul trecut având la bază doar efectuarea apelurilor la restaurante și capacitatea de a face rezervări în numele posesorului. În prezent luându-și toate informațiile din istoricul Gmail și prin intermediul Asistentului Google, acesta poate chiar să rezerve tipul de masină preferat în locul tău, cunoscând traseul pe care îl vei face. Acesta fiind doar unul dintre exemple.

Puteți descărca astăzi cea mai recentă versiune Android Q beta, care oferă acum Dark Theme pentru fiecare aplicație standard AndroidDupă lansarea de anul trecut a Digital Wellbeing, Google adaugă o nouă caracteristică numită Focus Mode. În locul modului Wind Down care estompa ecranul, modul Focus vă permite să selectați anumite aplicații pe care doriți să evitați să le utilizați într-o anumită perioadă de timp și să le dezactivați. Familiile vor putea, de asemenea, să conecteze în curând conturile în mod diferit între părinți și copii, astfel încât părinții pot seta limitări pentru a vedea ce aplicații folosesc copiii lor cel mai mult.

Android va avea în curând o nouă caracteristică demnă de luat în seamă, având în vedere că va oferi subtitrări live pentru clipurile sau materialele video pe care le urmărești. Mai exact Live Caption are capacitatea de a căuta în timp real subtitrarea pentru materialul video pe care tu te-ai decis să-l vizionezi. Compania declară că acest serviciu a fost dezvoltat pentru persoanele cu deficiențe de auz dar unii oameni ar putea să-l folosească și atunci când vizionează videoclipuri în public și doresc să mențînă volumul redus sau în timp ce aceștia se află într-o convorbire. De asemenea, această caracteristică poate oferi subtitrări live la apelurile telefonice, adăugând o transcriere în direct a conversației curente.

Începând cu Android Q, Google va începe să difuzeze actualizările de software direct prin Magazinul Play în loc să aștepte ca producătorii sau operatorii de telefonie să ofere aceste update-uri utilizatorilor. Intitulat Project Mainline, Google declară că noul sistem de actualizări va fi oferit în “module” care vor ajuta la actualizarea anumitor părți ale unui dispozitiv, cum ar fi “componentele media” pentru bug-urile camerei foto, de exemplu.

Ca parte a efortului Google de a încerca să minimizeze localizarea și urmărirea dispozitivelor, Google Maps va beneficia în curând de modul Incognito pentru mai multă confidențialitate. Acest lucru va fi disponibil atât pentru utilizarea Google Maps pe internet, cât și pentru aplicație, și vine la doar o săptămână după ce compania a anunțat că va permite utilizatorilor să ștearga automat locația și activitatea lor pe internet periodic.

credit foto: blog.google, VentureBeat, Android Authority