Marele eveniment hardware Apple pentru anul 2019 s-a încheiat și, așa cum era de așteptat, a adus o sumedenie de anunțuri interesante. Desigur, au fost lansate noile dispozitive iPhone 11, dar în afară de asta au fost o mulțime de alte momente bune despre care merită să vorbim. Dacă nu ați reușit să urmăriți live evenimentul hardware din toamna acestui an de la Apple, puteți consulta această scurtă recapitulare pentru cele mai importante anunțuri ale companiei.

Apple TV Plus, serviciul de streaming original al companiei, va fi lansat pe 1 noiembrie. De asemenea, Apple a anunțat că va costa 4,99 dolari pe lună, fiind cu doi dolari sub costul lunar al Disney +. O altă mare surpriză este aceea că Apple va include un abonament gratuit pentru o perioadă de un an de zile la Apple TV Plus în cazul în care veți cumpăra un produs Apple nou, inclusiv noile iPad-uri, iPhone-uri, laptopuri sau desktop-uri.

Apple a anunțat o actualizare pentru dispozitivele iPad de 9,7″, dezvăluind, de asemenea, și a șaptea generație de iPad. Aspectul noului iPad este în concordanță cu modelul din 2018, cu excepția unei diferențe cheie – este mai mare. Noul iPad are un ecran mai mare, de 10,2″. Aceasta înseamnă o creștere de jumătate de inch și înseamnă că veți putea să încadrați mai mult conținut pe ecran decât înainte, ceea ce îl face perfect pentru utilizarea cu noul iPadOS al companiei.

Noul iPad are un procesor A10 mai puternic și – cel mai interesant – este primul iPad care vine cu suport pentru tastatura inteligentă de la Apple. De asemenea, noul dispozitiv este realizat și din aluminiu reciclat 100%, ceea ce îl face mai ecologic.

Prețurile pentru noul iPad încep de la 329 de dolari, iar clienții educaționali îl pot achiziționa pentru doar 299 de dolari. Este disponibil pentru a fi comandat acum și va fi expediat pe 30 septembrie.

Noul Apple Watch din Seria 5 nu arată cu mult diferit față de modelul de anul trecut, dar adăpostește câteva trucuri noi în interior. În special, este primul Apple Watch care acceptă funcția de afișare permanentă.

În loc să limiteze ceea ce este afișat pe ecran pentru a prelungi durata de viață a bateriei, la fel ca majoritatea celorlalte ceasuri inteligente, Seria 5 reduce luminozitatea, dar păstrează toate acele imagini pe care le vedeți în mod normal în timp ce îl utilizați. De asemenea, are aceeași durată de viață a bateriei de 18 ore ca și Seria 4, ceea ce este un lucru impresionant.

Seria 5 costă 399 USD pentru modelul GPS și 499 USD pentru modelul GPS + LTE, deci sunt aceleași prețuri ca înainte. Cu toate acestea, este primul Apple Watch lansat cu finisaje ceramice și titan, ale căror prețuri nu au fost dezvăluite în cadrul evenimentului.

IPhone 11 este succesorul iPhone XR și are un ecran LCD de 6,1″ și noul procesor A13 Bionic și GPU al companiei Apple. Va debuta la prețul de 699 de dolari, adică cu 50 de dolari mai puțin decât iPhone XR care a debutat anul trecut.

IPhone 11 are un sistem de cameră foto duală, iar unul dintre cele mai importante aspecte ale iPhone 11 (care vine și la toate noile iPhone-uri) sunt videoclipurile selfie slow-motion. Apple le numește „slofies” și arată uimitor.

Printre noutățile prezentate în cadrul evenimentului se numără și iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Fiecare are un sistem cu trei camere foto, alcătuit dintr-un teleobiectiv, o lentilă ultra-wide și o lentilă obișnuită. Apple a susținut că fiecare dintre cele trei camere este capabilă să filmeze în rezoluție 4K la 60 de cadre pe secundă, iar o demonstrație făcută pe scenă a arătat că software-ul care va fi instalat pentru acest sistem de camere foto poate înregistra subiecte diferite prin fiecare obiectiv.

IPhone 11 Pro are un display OLED de 5,8″, iar Pro Max are un OLED de 6,5″. Ambele au o luminozitate impresionantă de 1.200 nits. Ca și iPhone 11, aceste telefoane au noul procesor A13 Bionic și GPU. Aceste modele vor fi disponibile în patru culori, iar prețul de pornire pentru iPhone 11 Pro este de 999 USD.

credit foto: 9to5Mac, digitaltrends.com