Rapiditatea cu care se dezvoltă societatea în ultima perioadă a dus la necesitatea de a cunoaște cât mai multe limbi străine. Iar acest lucru trebuie să se întâmple într-un timp cât mai scurt posibil. În acest sens s-au lansat sute de aplicații, care să vină în ajutor, numai că nu toate acestea au eficiența dorită.

Cu ajutorul acestor aplicații poți să-ți lărgești vocabularul, să faci o conversație, să-ți revizuiești gramatica și de asemenea să înveți lucruri noi. Printre cele mai eficiente aplicații pentru învățare a unei limbi străine ce se pot descărca pe Android și pe iOS se numără Duolingo, Babbel, Tandem, Memrise și Bussu.

Duolingo

Duolingo este una dintre cele mai cunoscute aplicații lingvistice din întreaga lume, este bine concepută și, totodată, accesibilă. Și cel mai important fapt, aceasta este o aplicație gratuită. Pentru a învăța cât mai rapid o limbă străină, rubricile sunt împărțite pe diferite subiecte cum ar fi îmbrăcăminte, mâncare sau afaceri. În același timp acestea se mai împart în categorii gramaticale așa cum sunt adverbele, pronumele sau substantivele. Aplicația îți dă posibilitatea să alegi dacă vrei să realizezi acele activități cu voce sau doar să tastezi. În cazul în care ești începător în a învăța o limbă străină, Duolingo este potrivit deoarece te poți bucura de un amestec de cuvinte, cele mai folosite.

Însă, în cazul în care îți dorești ceva mai mult sau să realizezi conversații mult mai complexe această aplicație nu îți poate fi de folos. De asemenea și modul offline este foarte limitat și ar fi mult mai indicat să folosiți o conexiune Wi-Fi sau o conexiune de date. Limbile străine pe care le poți învăța cu ajutorul acestei aplicații sunt engleză, spaniolă, franceză, germană, italiană, portugheză, olandeză, irlandeză, daneză, suedeză, rusă, ucraineană, poloneză și turcă.

Babbel

Tipul acesta de aplicație are lecții, care au o durată între 10 și 15 minute ficare. Și de asemenea există diferite pachete de lecții care pot acoperi abilități diverse. Lecțiile sunt adaptate atât pentru începători, cât și pentru avansați. Ceea ce face aplicația Babbel este să vă învețe o serie de cuvinte și expresii pe care mai apoi vă provoacă să le spuneți cu voce tare sau să le potriviți în propoziții și fraze. În mare parte aplicația se concentrează mai mult pe conversații, dar vă poate explica regulile gramaticale în timp ce veți progresa.

Ba mai mult decât atât puteți să descărcați și lecții pentru a le învăța în modul offline. De asemenea, dacă doriți să aveți acces la toate lecțiile și activitățile acestei aplicații ar trebui să plătiți un abonament lunar între 5 și 10 dolari. Prin intermediul acestei aplicații puteți învăța limba engleză, spaniolă, germană, franceză, italiană, portugheză, braziliană, rusă, turcă, poloneză, indoneziană, olandeză, daneză, suedeză și norvegiană.

Tandem

Tandem este aplicația orientată mai mult spre conversații cu vorbitori nativi. Aplicația te ajută să-ți găsești un partener cu care să-ți împarți interesele, astfel încât să învățați împreună. De asemenea puteți alege diferite subiecte pentru a conversa mult mai ușor cu un străin.

Pentru a vă înregistra și a crea un cont pe această aplicație puteți să utilizați contul de Google sau Facebook. Limbile pe care le puteți învăța prin intermediul acestei aplicații sunt engleză, spaniolă, franceză, germană, portugheză, italiană, chineză, japoneză, rusă și alte aproape 150 de limbi.

Memrise

Este genul de aplicație amuzantă, care te ajută să-ți diversifici vocabularul. Aplicația este creată ca un joc, și de asemenea, este o modalitate unică de a învăța limbile străine. Memrise pare a fi eficient pentru o categorie largă de oameni.

Chiar dacă se spune că această aplicație este gratuită, abonamentul de 9 dolari pe lună vă poate da acces la jocuri suplimentare, chiar și atunci când sunteți offline. Aplicația te poate învăța limbile franceză, spaniolă, germană, engleză, chineză, japoneză, coreeană, turcă, rusă, italiană, dar și peste alte 100 de limbi.

Busuu

Are o importantă bază de utilizatori de peste 60 de milioane de persoane. Este concepută pentru a oferi pachete de lecții, care acoperă o cantitate mare de conținut. Oferă exerciții de gramatică, scriere, dialog, dar și exerciții de pronunție. Aplicația mai oferă și un set de cursuri de călătorie și puteți chiar să discutați cu vorbitori nativi.

Abonamentul variază între 6 și 10 dolari pe lună, iar prin intermediul acestuia veți avea acces la toate cursurile și instrumentele suplimentare. Limbile pe care le puteți vorbi prin intermediul ei sunt franceză, spaniolă, engleză, germană, italiană, portugheză, turcă, arabă, poloneză, rusă, chineză și japoneză.

credit foto: play.google.com, Babbel.com, Worldwide Insure, busuu.com