Lansat la London Design Festival, Punkt MP-02 phone vine că o alternativă a designului minimalist pentru telefoane într-o lume dominată de smartphone-uri din ce în ce mai complexe și complicate. MP02 se adresează în general persoanele care preferă apelurile telefonice considerându-le cea mai eficientă și mai personală cale de comunicare.

Constructiv este realizat dintr-un material plastic negru mat, cu un strat ușor cauciuc pe spate, care îi oferă și o foarte bună aderența, oferind de asemenea și posibilitatea schimbării bateriei.

Și acum dacă este să ne întoarcem la minimalism,  în afară de apeluri, aveți posibilitatea să tastați text sub formă bătrânului SMS, putând să le scrieți folosind butoanele fizice fiind ajutați de tastarea predictivă și emojiile dintr-un meniu. De asemenea pe aceste telefon se pot primi texte și mesaje ilustrate, interfața utilizată fiind clasicul monocrom. Telefonul nu are nici browser, nici calculator, nici calendar, nici media player, nici cameră VGA și nici jocuri, dar este compatibil 4G/LTE si oferă conxiune hot-spot.

Singurul lucru care nu este minimalist la acest telefon este prețul, care în USA este undeva în jurul a (țineți-va bine) 350USD, adică cam cât un smartphone din segmentul de mijloc.

Cine sunt Punkt.? Potrivit site-ului companiei …

Punkt. este o companie cu sediul în Elveția si a fost înființată de Petter Neby în 2008, cu ideea de a aduce un aer proaspăt pe piața de electronice de consum cu produse remarcabile, concepute pentru a-și face treaba, fără a afecta timpul și atenția proprietarului. De la început, designerul britanic de renume industrial, Jasper Morrison, a fost cooptat în calitate de director de artă al companiei.

Sursa foto: pcmag.com