Cu ajutorul celei mai noi și probabil celei mai utile funcții, Skype vă permite să partajați ecranul telefonului vostru în timpul apelurilor video, atât pentru telefoanele cu Android, cât și pentru iOS. Ba mai mult decât atât, Microsoft testează deja câteva aplicații pe Android și iOS ce permit acest lucru în timpul apelurilor. Printre multe altele, Microsoft sugerează că utilizatorii Skype ar putea folosi acest lucru pentru partajarea prezentărilor PowerPoint sau pentru cumpărături online cu prietenii.

De asemenea, Skype își dorește să aibă parte de mai multe aplicații dedicate mediului de afaceri, iar printre aceste aplicații și funcții putem aminti de: Cisco WebEx, GoTo Meeting și Zoom, care au implementat anterior partajarea pe ecran a dispozitivelor mobile. Deși nu s-a menționat nici o dată de către Microsoft pentru implemntarea acestei funcții, acest lucru se poate realiza foarte curând, având în vedere că în urmă cu aproximativ o lună, mai multe persoane au testat în mod beta această nouă caracteristică a Skype.

Prin urmare pentru cei ce își doresc să utilizeze această nouă funcție tot ce trebuie să facă este să urmeze câțiva pași și anume să atingă pictograma ”…” din colțul din dreapta de jos al ecranului în timpul unui apel și opțiunea “Partajare ecran” ar trebui să fie chiar acolo, conform anunțului făcut prin intermediul blogului Microsoft. Utilitatea acestei funcții ar consta în faptul că două persoane ar putea colabora la un proiect, pot de asemenea planifica o vacanță sau de ce nu se pot consulta cu privire la strategiile pe care vor să le dezvolte sau cu privire la întâlnirile pe care urmează să le aibă.

Trebuie să amintim și de o caracteristică important a ceea ce pregătește Skype având în vedere că nu este o caracteristică deosebit de comună în aplicațiile mobile cunoscute, deoarece lipsește din Snapchat și Facebook Messenger. Chiar dacă pe piață mai există și alte aplicații care fac posibilă partajarea ecranului, Skype ar putea aduce ceva nou, provocator, dar în aceleși timp eficient atât pentru telefoanele cu sistem Android, cât și pentru cele care au sisteme iOS.

credit foto: microsoft.com