In cadrul conferintei anuale GOOGLE I/O 2019 au fost lansate cele mai noi dispozitive din gama Pixel, împreună cu un nou dispozitiv inteligent din gama Google Home,  software-ul Android Q beta, precum și o serie de actualizări în ce priveste tehnologia Google de inteligență artificială. Competitiv cu telefoanele inteligente de ultima oră, Pixel 3A poate fi achiziționat la un preț accesibil, cu atât mai mult cu cât acesta are o cameră foto extraordinară. Totodată prețul estimativ al lui Pixel 3A este de 400 de dolari, iar pentru modelul Pixel 3A XL este de aproximativ 480 de dolari în funcție de zona unde este comercializat. Pentru ambele modele Pixel 3A designul este similar cu al telefoanelor Pixel 3, dar cu mențiunea că modelele Pixel 3A sunt dotate cu o mufă pentru căști de 3,5 mm și au difuzoarele orientate în jos, în loc să fie orientate în partea din față așa cum sunt la Pixel 3.

 

De altfel modelele Pixel 3A pot fi achiziționate în trei nuanțe și anume alb, negru, dar și o nuanță nouă numită „purple-ish”, un fel de violet palid, nuanța care duce către culoarea lavandei. De asemenea telefoanele vin la pachet cu noul sistem de operare Android de la Google, despre care reprezentantii companiei sustin ca este mult mai ușor de utilizat decât sistemele de operare pe care le dețin smartphone-urile de la Samsung, LG sau Huawei.

Spre deosebire de modelul Pixel 3, noile modele nu au procesorul personalizat – Pixel Visual Core Google, ci trebuie să facă procesarea imaginilor pe CPU-ul și GPU-ul principal, chiar dacă senzorul camerei este de 12,2 megapixeli și obiectivul F/1,8 ca la modelul Pixel 3. Acest lucru aduce și o schimbare, având în vedere că noile modele necesită ceva mai mult timp de procesare pentru salvarea pozelor, acest timp fiind de circa 2 secunde pentru fiecare poză. De altfel camera își păstrează caracteristicile și funcțiile ca la modelul Pixel 3 și anume funcțiile Night Sight, funcția AR, Top Shot, dar și noua caracteristică Time Lapse.

Având în vedere că Google oferă spațiu gratuit de stocare Google Photos în cloud, calitatea pozelor încărcate de pe dispozitivele Pixel 3A va fi limitată la o calitate ridicată în loc de rezoluție completă. Unul dintre cele mai mari compromisuri ale noilor modele este legat de viteza acestora. Mai exact în momentul în care veți folosi o aplicație sau alta veți observa că nu este atât de rapid precum alte device-uri inteligente. În cadrul modelelor Pixel 3A se utilizează procesoare Qualcomm Snapdragon 670.

În privința display-ului acesta este pentru Pixel 3A de 5,6″, cu o rezoluție a imaginii de 2220 x 1080, iar pentru Pixel 3A XL display-ul este de 6″, iar în ceea ce privește rezoluția imaginilor aceasta este de 2160 x 1080. Dimensiunile pentru Pixel 3A sunt 6,0 x 2,8 x 0,3″ și o greutate de 147 grame, iar în cazul lui Pixel 3A XL dimensiunile sunt 6,3 x 3,0 x 0,3″ și o greutate de 167 grame. În cazul bateriilor pentru Pixel 3A, bateria este de 3.000 mAh, iar pentru Pixel 3A XL bateria este de 3.700 mAh.

Spatiul de stocare pentru noile modele este de 64 GB, iar memoria RAM este de 4 GB LPDDR4. De altfel noile modele mai dispun și de camera frontală de 8 megapixeli cu o descchidere f/2.0 și un câmp de 84 de grade. Totodată nu trebuie să uităm că la prețurile la care sunt disponibile noile modele Pixel 3A și Pixel 3A XL sunt printre cele mai bune din gama lor.

credit foto/video: blog.google, theverge.com