TikTok, cunoscut și sub numele de Douyin în China este o aplicație media pentru crearea și distribuirea clipurilor video scurte. Aceasta este o platformă video de vârf în Asia, Statele Unite și în alte părți ale lumii. În 2018, aplicația a devenit populară , dar și cea mai descărcată aplicație din S.U.A. în octombrie 2018. Începând cu anul 2018, este disponibilă în peste 150 de tări și în 75 de limbi. Aplicația permite utilizatorilor să creeze videoclipuri scurte de 15 secunde.

În iulie 2018, aplicația a avut peste 500 de milioane de utilizatori la nivel global. TikTok a fost dezvoltat în 200 de zile, iar în decurs de un an a primit 100 de milioane de utilizatori, cu peste 1 miliard de videoclipuri vizionate în fiecare zi. Chiar dacă păstrează titlul de aplicație ca Douyin în China, Douyin este cunoscută ca TikTok pentru piața internațională, când a început să se extindă în alte țări din septembrie 2017.

La 23 ianuarie 2018, aplicația TikTok s-a clasat pe locul 1 în rândul descărcărilor gratuite de aplicații mobile din magazinele de aplicații din Thailanda și din alte țări. TikTok a fost descărcat de aproximativ 80 de milioane de ori în Statele Unite și 800 de milioane de ori în întreaga lume, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare mobilă Sensor Tower, care exclude utilizatorii Android din China.

Celebrități precum Jimmy Fallon și Tony Hawk s-au alăturat utilizatorilor aplicației în noiembrie 2018. TikTok îi determină pe utilizatori să demonstreze că sunt majori ca să poată să folosească aplicația în urma unui acord de decontare FTC care impunea ca aplicația să respecte Legea privind protecția vieții private a copiilor online sau COPPA, care dictează faptul că aplicațiile și site-urile primesc aprobarea părinților pentru utilizatori sub 13 ani.

În mod obișnuit, companiile media sociale și serviciile web tind să facă  numărul 13 cerința de vârstă, pentru a evita responsabilitatea de a solicita consimțământul părinților. Unele companii precum Facebook au dezvoltat aplicații separate pentru copii, cum ar fi Messenger Kids. Se pare că TikTok a adoptat cea de-a doua abordare, dar alege să păstreze utilizatorii în cadrul aplicației principale.

Ca sa va faceti o idee puteti accesa site-ul oficial tiktok.com .

Bineînțeles că și în România sunt câteva vedete care se regăsesc pe această platformă. Iar printre acestea amintim de Diana în vârstă de 17 ani și are peste 1,2 milioane de fani, Andra Gogan care are 850 de mii de fani și Alisa Gaspar care are 235 de mii de fani. Pe de altă parte platforma este ușor de folosit și de poți bucura de clipuri video inedite.

credit foto: theverge.com