Noul Huawei MateBook X Pro vine cu câteva schimbări importante față de modelul de anul trecut, MateBook 13. În prezent MateBook X Pro poate fi configurat pentru a avea o capacitate de stocare de până la 1 TB, iar acumulatorul a fost evaluat la aproximativ 10 ore de navigare pe internet pentru o singură încărcare.

Cu ajutorul cipului NFC de sub tastatură, a cărui funcție principală este să se asocieze cu celelalte dispozitive Huawei pe care le aveți la îndemână, permite transferul de fișiere mult mai ușor prin intermediul aplicației Huawei Share. De altfel, fișierele se pot transfera mult mai rapid între device-uri având în vedere că viteza de transfer de date este de 30 Mb/s. Se presupune că se pot transfera circa 500 de fotografii într-un minut.

Pe lângă acestea mai putem adăuga procesorul rapid, placa grafică îmbunătățită, și un port Thunderbolt3, port ce îmbunătățește suportul plăcilor grafice externe. Deși față de modelul vechi la exterior nu aduce prea multe schimbări, singurul lucru notabil fiind acela legat de faptul că marcajele Huawei nu mai conțin logo-ul floral, bine cunoscut al companiei. În rest veți putea regăsi camera ascunsă sub tastatură, 2 porturi USB-C, un port USB-A și un port HDMI, display-ul de 13,9″ cu o rezoluție de 3000 x 2000 pixeli și, de asemenea, aspectul clasic al  laptopului de aluminiu, albastru închis.

Alături de MateBook X Pro, Huawei va mai lansa și modelul MateBook 14, care este un laptop de nivel inferior și care, în mare parte, are același design ca MateBook X Pro. Cu toate acestea pentru MateBook 14 trebuie să precizăm că are un afișaj cu o rezoluție mai mică, acesta fiind de 14″ și rezoluția de 2160 x 1440 și nici nu include portul Thunderbolt 3.

Se preconizează că prețul lui MateBook X Pro va fi  de aproximativ 1.599 de euro pentru varianta Core I5, memorie RAM de 8 Gb și o memorie de stocare de 512 GB, iar pentru modelul Core I7, memorie RAM 16 GB și un spațiu de stocare de 1 TB prețul va fi în jur de 1.999 de euro. Iar pentru laptop-ul MateBook 14 va avea prețuri cuprinse între 1.199 de euro (modelul Core I5) și 1.499 euro pentru varianta Core I7. Potrivit informațiilor aceste modele vor fi lansate pe piață pentru achiziționare în această primăvară.

credit foto: mashable.com