Bucureștiul a fost desemnat „Capitala Lumii” în ce privește jocurile online. De altfel, Bucureștiul întrunește cele mai importante cerințe cu privire la gamingul online, iar dintre acestea amintim de două caracteristici esențiale și anume latența și viteza. La nivel mondial, Bucureștiul stă cel mai bine la ambele capitole, conform informațiilor furnizate de news.ro, citat de stiripesurse.ro. Iar pentru a se putea stabili aceste lucruri a fost nevoie de un instrument pentru testare a conexiunii la internet.

Ookla este compania care deține cel mai folosit instrument de testare a conexiunilor la internet, Speedtest.net.  Aceasta a realizat un studiu pornind de la viabilitatea conexiunilor pentru internetul dedicat gamingului la care s-au mai adăugat și alte aspecte, care sunt foarte importante pentru acest domeniu. Pentru realizarea acestui studiu s-au luat în calcul cele 35 de orașe care sunt recunoscute pentru calitatea internetului, dar și pentru popularitatea gamingului printre care amintim de conferințe, compeții și companii producătoare.

Astfel analizându-se datele pentru luna februarie din acest an, Bucureștiul a ocupat primul loc și asta nu doar pentru calitatea conexiunii la internet, cu o latența medie de 8ms și viteză medie de download/upload de 172/126 Mbps, dar și a interesului local pentru gaming. Reprezentanții companiei Ookla amintesc de evenimente precum Bucharest Gaming Week, Campionatul pentru Europa de Sud-Est la CS:GO și Turneul Național de FIFA.

Totodată aici mai amintesc și de numărul mare de studiouri care au găsit în București mediul perfect pentru dezvoltarea jocurilor. Prin urmare, Bucureștiul este singurul oraș non-asiatic din top 5 unde se mai află și 2 orașe din China, Singapore și Seongnam-si din Coreea de Sud. Clasamentul este completat astfel: Budapesta ocupă locul 7, Malmo, Suedia, ocupă locul 8, Moscova ocupă locul 11, iar primul oraș din SUA, Seeattle ocupă abia locul 15.

Viteza conexiunii la internet și latența scăzută au fost esențiale pentru jocurile online și vor deveni și mai căutate, având în vedere interesul din ce în ce mai mare pentru serviciile de streaming pentru jocuri. Printre companiile care vor urma să lanseze servicii de streaming pentru jocuri pe bază de abonament se numără și GoogleMicrosoft, dar și alte companii importante. În acest caz conținutul va fi livrat prin intermediul conexiunii la internet, având în vedere că procesarea se va realiza online.

Latența este importantă deoarece în funcție de aceasta serverele pot procesa comanda pe care o dau utilizatorii de pe dispozitivul pe care se joacă, chiar dacă acest lucru se realizează pe PC, consolă sau smartphone. Prin intermediul Speedtest.net s-a depistat faptul că latența din București este cea mai mică la nivel global, și anume 8ms.