Mai avem ceva timp de așteptat pentru lansarea smartphone-ului Google Pixel 4, având în vedere că acest lucru se va întâmpla tocmai în luna octombie a acestui an. Însă, în spațiul online au apărut deja diverse videoclipuri și filmulețe de prezentare a acestui tip de telefon.

Google își dorește pentru acest terminal mobil un afișaj pe tot ecranul, o cameră cu două obiective, dar și difuzoare duale construite direct pe ecran. Având un ecran mai mare, se poate observa o creștere de la 5,5 inch la aproape 6 inch pentru modelul standard și de asemenea de la 6,3 inch la ceva mult mai aproape de 6,6 inch pentru versiunea XL.

Desigur, modelele Pixel 3 și 3 XL nu aveau prea multe în comun ca și design, așa că rămâne de văzut dacă Pixel 4 XL va urma un aspect similar general cu Pixel 4 și este prea devreme pentru orice tip de imagini cu aceste dispozitive sau cu aspectul lor real. În anii precedenți, diferența de design s-a datorat faptului că Google a folosit diverși parteneri hardware pentru a crea telefoane (de exemplu HTC a proiectat Pixel 2 și LG Pixel 2 XL), dar în 2018 ambele Pixel 3 și XL au fost proiectate de Google și construite de Foxconn.

Google pune un accent puternic pe fotografie, în special pe algoritmii din spatele tehnologiei. Adăugând un al doilea obiectiv teleobiectiv cu zoom optic 2x, Pixel 4 ar putea fi imbatabil în această privință în 2019.

Se pot garanta în momentul de față două lucruri pe care le vom vedea la modelele Pixel 4 și 4 XL: în primul rând, Android 10.0 Q, despre care ne așteptăm să se lanseze în august 2019 și în al doilea rând, noul chip Qualcomm Snapdragon 855 care a fost dezvăluit în decembrie, succesor al Snapdragon 845 văzut în generația actuală de Pixel.

Cu acest procesor, având suport integrat pentru rețelele 5G, este posibil să vedem primul telefon Google cu funcția 5G în tehnologia Pixel 4, deși acest lucru are implicații atât asupra prețului, cât și asupra designului. S-ar putea ca această tehnologie să devină o caracteristică rezervată modelului XL. De asemenea se mai spune că Google Pixel 4 va avea 6GB de RAM în loc de 4GB cum au celelalte modele.

Cât va costa Pixel 4?

Prețurile depind într-adevăr de ceea ce va face Google, dacă va merge sau nu pe ruta 5G. Dacă nu, având în vedere că va dura până când tehnologia 5G să devină larg răspândită în întreaga lume, ar trebui să ne uităm la un preț similar cu Pixel 3 și 3 XL, care sunt comercializate cu 739 de lire sterline și respectiv 869 de lire sterline pentru modele de bază. Dar dacă se întâmplă acest lucru (să dețină tehnologia 5G), aceste prețuri s-ar putea să se apropie mult de £ 900 sau de £ 1000.

credit foto: YouTube