Potrivit site-ului de specialitate GSMArena, se pare că Huawei ar fi folosit imagini DSLR pentru a promova noile caracteristici ale camerei foto din seria P30. Există multe lucruri încântătoate atunci când vine vorba despre smartphone-urile P30 și P30 Pro programate pentru lansare pe 26 martie la Paris, mai ales că cei de la Huawei au integrat cam tot ceea ce ne-am aştepta de la unul dintre cei mai mari producători de telefoane în materie de hardware în acest moment, cu accent pus pe componenta foto.

Așa cum am menționat anterior, una dintre caracteristicile principale este noua cameră. Huawei P20 Pro a debutat cu un sistem triplu-cameră pentru a permite zoom optic 3x, precum și imagini mult îmbunătățite în condiții de lumină scăzută. P30 Pro se așteaptă să se bazeze pe acele acreditări, iar vicepreședintele departamentului de marketing global al produselor Clement Wong confirmă recent adăugarea unei noi camere “superzoom” în stil periscop.

Huawei a împărtășit o serie de imagini pentru a demonstra noua caracteristică superzoom în acțiune. Defapt imaginile nu arată deloc o nouă caracteristică superzoom în acțiune, deoarece sunt de fapt toate realizate pe un DSLR. Site-ul GSMArena a descoperit mai întâi eroarea, ceea ce președintele Statelor Unite ar numi “știri false”. De exemplu, imaginea vulcanului folosită pentru a atrage interesul pentru capabilitățile seriei P30 a fost defapt realizată de fotograful Tom Pfeiffer cu ajutorul unui aparat foto DSLR și distribuită prin intermediul Getty Images.

Imaginile teaser din seria P30 au fost împărtășite pe rețeaua socială chineză Weibo și implică cu tărie faptul că viitoarele smartphone-uri emblematice vor putea să facă fotografii de acest calibru. Însă am putea să pariem că succesorul Huawei P20 nu va fi destul de bun pentru a influența vânzările DSLR în întreaga lume. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru GSMArena:

„Am fost conștienți de faptul că s-ar putea să fi existat o neînțelegere cu privire la posterele teaser ale HUAWEI P30 din ultima vreme. Am dori să reamintim că acestea sunt doar postere teaser și sunt doar destinate să indice noile caracteristici unice care vor veni cu seria HUAWEI P30. Huawei a achiziționat licențele pentru imaginile originale, iar posterele sunt interpretări artistice ale caracteristicilor menționate. Aș dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi mass-media pentru interesul față de posterele noastre. Avem multe de anunțat în următoarele săptămâni”.

Aceasta nu este prima dată când Huawei a fost prins, falsând rezultatele imaginilor camerei smartphone. În august anul trecut, compania a fost prinsă folosind imagini realizate cu un aparat foto DSLR pentru a prezenta camera de fotografiat, autoselfie, pentru telefonul Nova 3.

Richard Yu, CEO al Huawei Consumer Business Group, a împărtășit fotografia detaliată a Lunii în contul lui Weibo luna trecută. Imaginea este considerată a fi prima fotografie probă autentică realizată cu P30 Pro. Fotografia a fost aleasă pentru a afișa performanțele îmbunătățite și dimensiunile mici ale camerei smartphone-ului.

Pentru a ne convinge dacă toate aceste zvonuri lansate în ultima perioadă legate de performanțele noilor telefoane de la Huawei sunt adevărate sau nu, trebuie să așteptăm lansarea oficială a P30 și P30 Pro pe 26 martie 2019.

credit foto: forbes.com