Serviciile Google Play au devenit un fel de sistem nervos central al sistemului de operare Android licențiat de Google. Aplicația încorporează servicii esențiale pentru Android precum GPS și servicii care rulează în fundal pentru a se asigura că smartphone-ul Android funcționează fără probleme. Cu toate acestea, o problemă cu aplicația ar putea însemna afectarea sistemului Android în general și acesta pare să fie cazul celei mai recente versiuni 18.3.82. Rapoartele arată că noua versiune a Serviciilor Google Play provoacă descărcarea bateriei dispozitivelor Android.

Problema cu noua versiune „Google Play Services” a fost semnalată pentru prima dată de Android Police care a observat o creștere a rapoartelor de descărcare a bateriilor dispozitivelor Android după actualizare. Deoarece problema are legătură cu aplicația Google Play Services, dispozitive de la diverși furnizori, având totodată diferite versiuni Android, sunt afectate. Pentru a verifica dacă bateria telefonului se descarcă din cauza noii actualizări, trebuie doar să accesați „Setări”, apoi „Baterie” și faceți clic pe „Afișare utilizare completă a dispozitivului”. Pentru anumite telefoane, opțiunea va apărea numai după ce faceți clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus.

Dacă Serviciile Google Play apar în primele 3 aplicații care îți consumă bateria, este posibil să fii victima acestei erori. Având în vedere că aplicația se actualizează automat pentru majoritatea utilizatorilor, nici nu vă dați seama când telefonul a fost actualizat la noua versiune.

Nu există o soluție cunoscută a acestei probleme, dar puteți reveni întotdeauna la versiunea anterioară a Serviciului Google Play. Fii atent la aplicație, deoarece probabil va încerca să se actualizeze la noua versiune. Având în vedere că această problemă a fost semnalată prin intermediul mai multor site-uri web, Google ar trebui să lucreze deja la o soluție.