Noul Zenfone 6, cel mai nou smartphone din gama premium a companiei Asus, a fost lansat de curând în Europa. În timp ce ZenFone 5 a fost, în principiu, doar o clonă iPhone X, noul model a fost creat printr-un concept inovativ, eliminând în întregime rama superioară grație unei camere rotative.

Noul telefon inteligent de la Asus este prevăzut cu un ecran LCD de 6,4″ Full HD+, cu aspect ratio de 19.5:9. Display-ul este lipsit de margini, de “notch” și de perforații. De asemenea ecranul este acoperit cu Gorilla Glass 6, ceea ce îl face mult mai rezistent la factorii externi.

Zenfone 6 folosește un processor Qualcomm Snapdragon 855, având 6GB/8GB memorie RAM. Iar în ceea ce privește spațiul de stocare acesta poate fi de 64 GB, 128 GB, dar și de 256 GB. Totodată smartphone-ul are dedicat un slot pentru card MicroSD care vă permite să vă măriți spațiul de stocare, astfel încât să puteți ajunge la un spațiu de stocare suplimentar de până la 2TB, fără ca voi să sacrificați un slot pentru card SIM.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Asus Zenfone 6 este legată de camera rotativă care poate fi defapt considerată camera principală. Asus a denumit-o “Camera Flip”  fiind defapt camera foto duală din spatele telefonului care se poate ridica pentru a servi drept cameră frontală. Iar acest lucru înseamnă să folosiți camera foto principala de 48 MP Sony IMX586 f/1.79, dar și o cameră ultra-wide angle de 13 MP la 125 grade, pentru a face selfie-uri.

Camera foto are diverse filtre și moduri (inclusiv Super Night Mode, suport RAW și AI scene detection) pe care le poți utiliza atunci când vrei să faci fotografii. De asemenea, camera rotativă beneficiază de un sensor gravițional, un sensor giroscopic și un sensor de adâncime. De asemenea, utilizează cabluri special proiectate care trec printr-un orificiu cu diametrul de 2 mm pentru a conecta camerele și senzorii la placa de bază a telefonului.

O particularitate a camerei rotative este faptul că telefonului Zenfone 6 este primul a cărui cameră frontală poate filma 4K la 60fps. Totodată nu trebuie să uităm de unghiul special de 90 de grade la care poate fi poziționată camera pentru a face fotografii, astfel încât să nu mai fiți nevoiți să utilizați un trepied. De asemenea, puteți regla unghiul de poziționare al cameri așa cum doriți, utilizând butoanele de volum pentru a seta unghiul și Smart Key pentru a realiza fotografia.

Carcasa camerei este realizată din metal lichid, care este mai ușor, dar de patru ori mai puternic decât oțelul. ASUS spune că a supus modulul camerei la aproximativ 100.000 de rotații, echivalentul a 28 de selfie-uri pe zi timp de 5 ani. De asemenea, camera foto se plia la loc în cazul în care telefonul vă cade din mâini. Este de asemenea și destul de rapidă. O demonstrație din timpul lansării a arătat deschiderea camerei foto și lansarea aplicației folosind comanda vocală a Google Assistant “Take a Selfie” în aproximativ o secundă.

Smart Key este de fapt un buton pentru a apela Asistentul Google. Cu toate acestea, îl puteți personaliza într-o varietate de funcții, cum ar fi lansarea aplicației pentru cameră sau pornirea lanternei.

Asus Zenfone 6 are o baterie de 5.000mAh, fără a beneficia de încărcare wireless, dar beneficiază de tehnologia de încărcare rapidă Quick Charge 4 (18W) și de asemenea reverse charging (10W). Zenfone 6 rulează o nouă versiune de ZenUI 6, foarte apropiată ca aspect de versiunea de bază Android Pie, dar cu o serie de aplicații și setări proprietare (printre care Splendid Color Display Management și Dark Mode).

Zenfone 6 se va alătura, de asemenea, Zenfone 5z pentru programul Android Beta și va primi actualizări garantate pentru Android Q și Android R. De asemenea, va primi patch-uri de securitate la fiecare două luni timp de cel puțin doi ani.

Noul dispozitiv Asus este dotat cu boxe stereo, jack audio de 3,5 mm, dual-frequency GPS, NFC, Wi-Fi a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0 și un scaner de amprente. Are 9,2 mm grosime și cântărește doar 190 de grame, mai puțin decât OnePlus 7 Pro, care are o capacitate mai mică a bateriei. Este disponibil în două variante de culoare, Midnight Black și Twilight Silver, iar prețul de pornire este de aproximativ 500 euro.

credit foto: asus.com, XDA Developers