Apple a anunțat o nouă actualizare a laptopurilor din gama de vârf, anunțând noi specificații pentru modelele MacBook Pro de 15″ și 13″. Acesta sunt prevăzute cu procesoare Intel mai rapide și există de asemenea câteva mici modificări ale tastaturii, cu ajutorul cărora Apple spune că ar trebui să reducă problemele apărute la modelele precedente.

Cele mai mari schimbări au apărut la modelul de 15″, care beneficiază de procesoare Intel Core de generația a 9-a. Modelul de bază are încorporat acum cu un procesor i7 cu 6 nuclee, de 2.6GHz, cu turbo boost până la 4.5GHz. Modelul superior primește un procesor i9 cu 8 nuclee, de 2.3GHz, fiind primul model de MacBook care beneficiază de acest tip de procesor de la Intel, având turbo boost de până la 4.8GHz. Iar pentru cei care își doresc cea mai mare putere de procesare posibilă, Apple va oferi și o configurație personalizată cu un procesor 8-core i9 mai puternic, cu o viteză de bază de 2,4 GHz, care poate urca până la 5.0 GHz,  Apple numindu-l “cel mai rapid notebook Mac de până acum”.

De asemenea, în cazul modelului de 13″, acesta primește un procesor din generația a 8-a Quad-core i5 la 2.4GHz care poate ajunge până la 3.8GHz. Există de asemenea o nouă configurație de top, cu un procesor Quad-core i7, care poate atinge viteze de până la 4,7 GHz.

Restul specificațiilor pentru cele două modele MacBook Pro rămân neschimbate. Vor avea aceleași opțiuni GPU și grafică integrată, precum și variantele de memorie și design. Cea de-a doua actualizare semnificativă o reprezintă o îmbunătățire a tastaturii. Apple spune că în momentul de față construiește o parte a mecanismului tastaturii cu un material nou, care ar trebui să reducă problemele, deși designul este același ca la tastatura din a treia generație care a fost folosită pe modelele MacBook Pro din 2018 și MacBook Air.

Din nefericire, specificațiile actualizate (ca și actualizările MacBook Pro din 2018) se referă numai la modelele cu Touch Bar. Acest lucru înseamnă că modelele de 13″ fără Touch Bar (cunoscute și ca “MacBook Escape”) nu vor beneficia de aceste actualizări. Acest model va păstra procesorul Intel Dual-core din generația a 7-a și tastatura problematică de generația a doua care a avut-o din 2017.