Se pare că Amazon a devansat planurile producătorului în ce privește dispozitivul Moto Z4, având în vedere că l-a pus la vânzare înainte că Motorola să-l lanseze oficial pe piață. Potrivit unui articol al publicației droid-life.com, acest fapt nu a împiedicat Amazon să listeze dispozitivul pe site-ul său și să-l ofere imediat spre vânzare. Iar întâmplarea face ca o persoană să fi comandat telefonul și în cele din urmă să îl și primească, oferind diverse informații în exclusivitate despre acest dispozitiv.

În coletul primit prin poștă, cel care a achiziționat telefonul pe lângă acesta a mai primit și un aparat foto de 360 de grade Moto Mod, pe care Motorola se pare că îl va distribui gratuit alături de acest telefon. Prin urmare, Amazon a descris telefonul Moto Z4 astfel: este prevăzut cu un ecran OLED de 6,4″, cu o rezoluție de 2340 x 1080. Telefonul dispune de un cititor de amprente în display, iar în ceea ce privește procesorul acesta este un Snapdragon 675, acesta fiind un model mai nou decât procesorul 670 care se află pe telefonul Pixel 3A.

De asemenea, Z4 beneficiază de spațiu de stocare intern de 128 GB (care se poate extinde prin intermediul unui microSD) și o memorie RAM de 4 GB. Bateria este de 3600 mAh și beneficiază de încărcare rapidă de 15 wați. De altfel smartphone-ul Moto Z4 are inclusă și o mufă pentru căști. Chiar dacă dispozitivul de la Motorola a fost retras din catalogul de produse de pe site-ul Amazon, acesta înca mai poate fi disponibil prin cache. Trebuie specificat faptul că modelul listat Moto Z4, este “Amazon-exclusive” care are prestabilit asistentul Alexa, dar și de alte aplicații ale companiei.

Smartphone-ul va avea un preț de aproximativ 500 de dolari. Cum era de așteptat cel care a achiziționat telefonul a postat un videoclip “unboxing” pe YouTube unde a împărtășit câteva impresii. A părut impresionat de acest dispozitiv, de construcția acestuia din aluminiu și de display care prezintă un decupaj (notch) în formă de semicerc. Din punct de vedere al designului “notch” acest model pare destul de discret și este cu siguranță mai mic decât ce se regăsește pe multe alte telefoane lansate în acest an, inclusiv unele modele proprii ale companiei Motorola.

Totodată la acest model există o singură camera în partea din spate a dispozitivului iar Motorola a îndepărtat senzorul de adâncime al obicetivului, care anul trecut a fost prezent pe modelul Moto Z3. Acesta va fi în competiție cu Pixel 3A (care este aproape sigur că va avea o cameră superioară), cu dispozitivele low-end din seria proprie G7 de la Motorola și dispozitive precum OnePlus 7 Pro care au prețuri cu câteva sute de dolari mai mari. Dar niciunul dintre celelalte telefoane nu poate rula pe rețelele 5G încă, în timp ce Z4 va avea cu siguranță suport pentru Motorola 5G Moto Mod.

credit foto: 9to5google.com