Dacă analizăm domeniul laptopurilor dedicate pentru jocuri, în ultimii câțiva ani putem observa că acestea au un design total diferit față de cele cu care eram obișnuiți și care integrau hardware-ul necesar pentru o experiență de gaming apropiată cu a unui desktop într-o carcasă cu dimensiuni vizibil mai mari față de un laptop normal. În prezent acestea au devenit mai subțiri și mai ușoare, având posibilitatea ca pe lângă experiența de gaming excelentă pe care o oferă să poată fi folosite și ca laptopuri office pentru o productivitate maximă.

Alienware Area-51M este unul din acele laptopuri de gaming cu un design clasic, din vremea când acestea erau groase și grele, acesta având dimensiunile de două ori mai mari față de cele ale dispozitivelor Razer Blade sau MSI dedicate jocurilor, dar și performanțele sunt pe măsură. Are o putere de procesare ridicată datorită unui procesor de clasă desktop și a unui GPU mobil de mare putere, în locul plăcilor video Max Q cu performanțe scăzute și a procesoarelor mobile găsite în celelalte dispozitive.

Trebuie să precizăm faptul că Alienware Area-51M are un ecran de 17.3″ și o tastatură de dimensiune completă, cu taste numerice și macro. De asemenea are posibilitate de upgrade pentru microprocesor și procesorul grafic. Este primul laptop Alienware care beneficiază de procesoare Intel cu 8 nuclee, 16 fire de execuție, acestea fiind proiectate ca și procesoare pentru desktopuri, având posibilitatea de a fi supraalimentate cu până la 125%, ceea ce permite supratactarea de înalta performanță. Aceasta duce la creșterea performanței pentru multitasking, jocuri care solicită procesorul, cât și aplicațiile de zi cu zi.

Trebuie să ne gândim la Alienware Area-51M ca fiind mai degrabă un “desktop portabil” spre deosebire de un laptop clasic. Este un dispozitiv masiv, cântărind aproximativ 4Kg și măsurând peste 4cm în punctul cel mai gros. Dispune de două alimentatoare care diferă ca și dimensiuni în funcție de configurația internă a laptopului. Deși Area-51M este mult mai mare și mai greu decât laptopurile moderne (dedicate pentru jocuri sau nu), acesta este considerabil mai ușor decât Alienware 17, modelul pe care îl înlocuiește, datorită exoscheletului unic din aliaj de magneziu.

Noul design futurist al Area-51M reflectă natura diversă, în continuă dezvoltare a pasionaților de jocuri pe calculator, înglobând un contrast ridicat, proiectare axată pe performanță cu osatură eterogenă, secțiuni unghiulare, iluminare îndrăzneață și module termice de invidiat. Cel mai recent sistem de iluminare AlienFX are un inel de lumină în partea din spate a sistemului, evidențiind performanța sistemului și menținând în același timp o capacitate fenomenală de personalizare. Ca și cromatică, amatorii de jocuri pot alege între aspectul nou și futurist Lunar Light sau aspectul mai întunecat, tradițional Dark Side of the Moon.

Tehnologia termică, Advanced Alienware Cryo-Tech v2.0, optimizează răcirea componentelor, ceea ce maximizează performanța generală și menține laptopul rece la atingere. Carcasa laptopului are un design cu dublă-admisie și dublă-evacuare a debitului de aer. Ventilatorul rezistent la foc, din polimer cu cristale lichide, pot circulă o cantitate mare de aer, regăsită în mod normal doar la desktopuri.

Area – 51m beneficiază de un chipset Z390, cu un procesor desktop, până la 64 GB (patru sloturi) de memorie RAM, două sloturi M.2 SSD, un port de 2,5″ și placă video grafică Dell DGFF. Puteți opta pentru un procesor Core-i7 8700 și un GPU Nvidia RTX 2060, sau în cazul unei configurații de nivel superior, puteți alege procesorul Core i9-9900K, RTX 2080 GPU, 32GB RAM DD4 2400MHz , două SSD-uri de 512GB M.2 (într-o configurație RAID 0 pentru un total de 1TB de stocare rapidă) și 1TB hibrid pentru mai multă stocare.

Tehnologia de urmărire a ochilor de generație avansată de la Tobii adaugă o modalitate complet nouă de a vă transporta mai adânc în joc pentru o experiență de gaming deosebită. Senzorii de dimensiuni mai mici, cu capacități de activare, permit caracteristicile și sensibilitatea necesare pentru urmărirea poziției capului, identificarea pe baza trăsăturilor facile, urmărirea prezenței și urmărirea poziției ochilor.

Amplificatorul grafic Alienware acceptă plăcile grafice de ultimă generație de la NVIDIA® și AMD și include un hub USB 3.0 suplimentar cu 4 porturi, pentru adăugarea de periferice. Laptopul beneficiază de o placă de rețea dedicată PCI-Express X4 din a treia generație, cu debit de până la 40 Gb/s. De asemenea este prevăzut cu: 2 Porturi SuperSpeed USB 3.1 Type-A; ieșire HDMI 2.0 cu port de ieșire HDCP 2.2 (acceptă interfețe de realitate virtuală cu tehnologia direct drive); port de ieșire Mini-Display 1.4 (acceptă NVIDIA G-SYNC); port Ethernet RJ-45 10/100/1000/2500 Base-T, IPv6; port pentru amplificatorul grafic Alienware; port Thunderbolt™ 3 (acceptă port USB 3.1 și port DisplayPort 1.2); port SuperSpeed USB 3.1 de tip A, cu tehnologie PowerShare; conector global pentru set de căști-microfon și conector audio multifuncțional pentru căști și microfon.

Alienware Mobile Connect creează o integrare avansată, completă, wireless între PC și smartphone-ul iOS sau Android. Puteți să efectuați sau preluați apeluri, trimiteți și primiți mesaje text, accesați lista de persoane de contact, obțineți notificări mobile, afișați în oglindă ecranul telefonului pe laptop, pentru implicare interactivă cu oricare dintre aplicațiile din smartphone.

Ca și costuri, noul model Area-51M de la Alienware are un preț de pornire de aproximativ 1.950 de dolari și, în funcție de cerințele utilizatorului, poate ajunge la o configurație de peste 5.000 de dolari.

credit foto: dell.com, youtube.com