Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a anunțat, miercuri, lansarea unui număr unic unde atât persoanele fizice, cât și cele juridice și IMM-urile pot raporta incidentele de securitate cibernetică. Cetățenii și instituțiile publice vor putea apela la 1911 pentru asistență, potrivit mediafax.

„Aș vrea să vă mai anunț un proiect extrem de important, ce va avea ca zi de lansare data de 2 mai. Este o altă veste bună pentru români pe o zonă ce ține de securitatea cibernetică. După cum am menționat vom lansa prin Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică un număr unic; 1911, apelat din toate rețelele, la care vor putea fi raportate toate incidentele de securitate cibernetică de către persoanele fizice. juridice și de către instituțiile publice, oferindu-se prin call-center, o asistență primară și consiliere pentru siagnosticare și remediere. Vă încurajez de altfel să testați acest serviciu care este în verificări. Este 1911”

A anunțat ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, care a mai transmis că guvernul încurajează semnalarea oricăror incidente de natură informatică.

„Guvernul încurajează semnalarea tuturor incidentelor de securitate cibernetică de tip scam/phishing, fraude – vishing, fraudă cu suport tehnic fals, fraudă cu vouchere, fraudă cu bilete de avion, etc”

A mai precizat ministrul Comunicațiilor.