În curând se va desfășura cea de-a opta ediție a Festivalului „Zilele Culturii Japoneze” în București. În cadrul acestui festival puteți descoperi atât cultura japoneză contemporană, cât și pe cea tradițională. Festivalul „Zilele Culturii Japoneze” va avea loc la Universitatea Româno – Americană, în perioada 7 – 13 mai, anul curent.

De asemenea, tot în cadrul acestui festival veți putea descoperi lucruri și aspecte fascinante printre care amintim de: arta decorării bijuteriilor cu pulbere de aur, Ikebana – aranjamente florale, ceremonia ceaiului, origami, arte marțiale, kimonoul. Și nu în ultimul rând veți putea descoperi atmosfera magică a festivalurilor japoneze din Okinawa, care este surprins într-o expoziție fotografică.

Acest festival este dedicat tuturor acelor persoane interesate de această cultură, dar bineînțeles și pentru cei care îndrăgesc Japonia. Prin urmare în cadrul fiecărei zile de festival veți avea parte de diferite activități, care mai de care mai interesante și menite să vă acapareze întreaga atenție. De exemplu în prima zi de Festival, marți 7 mai, puteți avea parte de urmăroarele activități:

  • Vernisajul expoziției de fotografie „Insule Privind spre Paradis – Viața Spirituală în Okinawa, Japonia” – care va avea loc în Lobby Corp B al Universității Româno – Americane, cu începere de la ora 11.00;
  • De la ora 12.00 în schimb vă puteți bucura de diferite ateliere menite să vă aducă mult mai aproape de cultura japoneză și care să vă ofere experiențe plăcute. Printre atelierele ce vor avea loc se numără: Atelier de Ceremonia Ceaiului, Atelier de Kimono, Atelier de Taiko, Atelier de Ikebana, Atelier de Origami, Atelier de Caligrafie Japoneză;
  • Iar după ora 18.30 va avea loc conferința„Ce înseamnă a fi european în Japonia?”. De asemenea acest eveniment va fi moderat de către doamna profesor Mirela Murgescu și directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno – Americane, domnul Șerban Georgescu;

De altfel în fiecare zi de festival veți avea parte de diferite ateliere, conferințe și seminarii care să vă facă să înțelegeți ce reprezintă și ce înseamnă cultura japoneză. Totodată unul dintre cele mai importante evenimente care vor avea loc în cadrul acestui festival „Zilele Culturii Japoneze” este Hara Urara Grand Festa, gala care va marca cea de-a 14-a aniversare a centrului de Studii Româno – Japoneze „Angela Hondru”, potrivit organizatorilor.

Această gala va începe la ora 18.00 sâmbătă, 11 mai, și se va desfășura în Aula Magna a Universității Româno – Americane. Trebuie să amintim faptul că în cadrul acestei gale vor fi premiați și anul acesta cursanții care au performanțe deosebite, iar premiul cel mare („Kazuko Diaconu”) constă într-o excursie în Japonia de 12 zile.

credit foto: facebook