După aproximativ șase decenii, Volkswagen renunță la fabricarea modelului său Beetle, astfel în cursul zilei de miercuri ultima mașină a părăsit fabrica companiei din Puebla, Mexic, relatează CNN Business și citat de a1.ro. De altfel la sediul fabricii a fost organizată o ceremonie prin care compania a celebrat ieșirea din fabricație a modelului Beetle. Ba mai mult decât atât linia de producție va fi folosită pentru realizarea unui nou SUV compact.

Acesta este destinat pieței nord-americane, potrivit informațiilor date de către companie, având în vedere că aceasta a refuzat să ofere detalii cu privire la noul model SUV. De altfel acest aspect era cunoscut încă din septembrie 2018, cu privire la fabricarea unei ediții finale pentru Beetle, chiar înainte de a opri producția în acest an, 2019. Prin urmare acest model al ediției limitate este disponibil în două variante și anume, decapotabilă sau cu acoperișul fix. Iar prețul de pornire, de bază este de 23.045 de dolari pentru coupe și de 27.295 de dolari pentru decapotabilă.

Istoria Beetle începe din anii 1930, evoluând foarte mult pe parcursul anilor. La acel moment, inginerul din spatele brandului, Ferdinand Porsche, a decis să proiecteze “o mașină a poporului”,  “Volkswagen” în germană.

De altfel, Porsche a proiectat vehiculul la cererea lui Adolf Hitler, dar maşina nu a intrat în producţie de masă decât după Al Doilea Război Mondial. Acest model Volkswagen a fost promovat în filmul „The Love Bug”, produs de către Walt Disney Productions în anul 1968. În film a fost prezentată o mașină Beetle numită Herbie care devine celebră în circuitul auto din California.

Versiunea originală a Beetle a fost un vehicul cu motorul pe spate, pe care de cele mai multe ori proprietarii îl vopseau în culori aprinse în anii 1960 – 1970 și a fost scoasă din fabricație în anul 2003 în Mexic. În 65 de ani au fost realizate peste 21 de milioane de mașini de acest gen. Iar noi generații Beetle au fost realizate în 1998 și 2012.

Potrivit sursei citate, într-un comunicat, președintele, directorul general al Volkswagen of America, Scott Keogh a afirmat:

„Este imposibil să ne imaginăm Volkswagen fără Beetle. De la primul import, în 1949, la designul retro de astăzi, acest model a arătat capacitatea companiei noastre de a include formele rotunjite în formele pătrate ale industriei auto. Deși i-a venit sfârșitul, rolul pe care l-a jucat în evoluția brandului nostru va fi prețuit întotdeauna”.

Totodată tendințele s-au modificat semnificativ, astfel încât cumpărătorii s-au îndreptat mai mult spre SUV-uri și alte vehicule spațioase, decât spre mașinile compacte. Prin urmare ultimul vehicul Beetle a ieșit miercuri de pe linia de asamblare urmând a fi expus la un muzeu al Volkswagen din Puebla.

credit foto: Forbes