Jurnalistă Sorina Matei îi dă o replică dură lui Ludovic Orban și lui Dan Barna după ce aceștia au susținut că decizia CCR este contrară voinţei exprimate de cetăţeni la referendumul de pe 26 mai și că vor face tot ce pot ca în ciuda deciziei CCR să pună într-o lege ce s-a votat la Referendum.

”Orban, în lipsă de argumente, zice că CCR s-a opus voinţei poporului. Nu măi, Orbane, voi aţi minţit poporul cu intenţie urlând că se pot suprima drepturi şi libertăţi pe categorii de infracţiuni. O minciună totală şi sfruntată pe care aţi ventilat-o, aţi pus-o poporului în nas s-o inhaleze, popor care zace în mizerie ţinut tot de voi ca să-l manipulaţi uşor, disperat de cazuri de corupţie care afectează viaţa oamenilor, traiul lor şi comunităţile, cazuri pe care tocmai voi v-aţi băgaţi sub pat, cum e speţa micuţei când o lună ai tăcut mâlc la fel ca toţi.

Deci Orbane, voi sunteţi principalii responsabili pentru această miciună uriaşă pe care aţi umflat-o şi care astăzi s-a spart în capul vostru, pe bună dreptate, iar domnule Barna- marota ta tristă şi obosită cu „penalii” vezi că nici asta nu ţine, nici legal. Vezi ca „penal” să nu fii tu cu Cioloş al tău, că partidele voastre au dosar la DNA pe finanţări pe care nici Nistor nu poate să-l închidă că are probe, ca atare l-a lăsat la zăcut.

Iar finanţările astea, coco al vostru- am văzut clar pe firul mafiei adopţiilor în care partidele voastre sunt băgate până în gât ca şi ambasadele şi ONGurile, de unde vin. Barna, marotele tale pică pe facts, măi prezidenţiabilule care şi tu ai tăcut viteaz şi mâlc pe crima judiciară pe viaţa unui copil. A, unul din avocaţii Săcărinilor era de la partidul tău mincinos şi plin de sloganuri de tot râsul. Implicare directă. Ce coincidenţă” 

Scrie Sorina Matei pe o rețea socială.

De asemenea jurnalistă îl întreabă într-o manieră ironică și pe Klaus Iohannis pe baza a ce mai face încă un referendum necesar pentru o teoretică revizuire a Constițuiei după ce CCR a invalidat ca neconstituționale întrebările supuse votului.

“Deci pe ce mai face Maus referendumul pe care ca un deștept in drum spre golf s-a grăbit sa-l anunțe la prezidențiale? Ca nu mai are practic nimic. Bine, poate sa il reinventeze pe slogan pe Vadim cu stadioanele, dar după aia iar le pica totul. Ca pe drepturi și libertăți fundamentale, universal valabile, care țin direct de viața oamenilor, nu de sistemul lor securistic si marote de rahat, n-ai nicio marja și nicio sansa sa-ti treacă vreodată ceva ever. Nu poți suprima și interzice pe viața nimic. Ad vitam æternam, nu se poate,#băbăeţi!”

A scris Sorina Matei pe facebook.