În urma unui meci de zile mari în semifinala de la Wimbledon cu Elina Svitolina, Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în finala celui mai important turneu de Grand Slam.

Simona Halep s-a impus cu 6-1 în primul set, iar în al doilea set cu scorul de 6-3.

Prima reacție a Simonei Halep:

”Mă simt grozav, sunt foarte emoționată, este unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea și îmi doresc să mă bucur de tenis.

Nu a fost chiar atât de ușor pe cât  arată scorul. Cred că am jucat bine tactic, am stat bine fizic și mental. Am acumulat experiență, am acumulat multe în acești 5 ani. Lupt până la capăt, îmi doresc să câștig fiecare meci. Nu contează cine va fi în următorul meci, este o finală, este ultimul meci al turneului indiferent cine va fi voi da totul să câștig.”

A spus Simona Halep.

Adversara Simonei Halep va fi decisă în urma meciului dintre americanca Serena Williams (10 WTA) și cehoaica Barbora Strycova (54 WTA) care se va desfășura, joi, la Wimbledon.

UPDATE: Serena Williams (10 WTA) a învinsă-o joi pe Barbora Strycova (54 WTA) în a doua semifinală a turneului Wimbledon, în două seturi, 6-1, 6-2. Americanca de 37 de ani va fi adversara Simonei Halep în finala turnerului de mare slam.

“Mă simt mult mai bine, joc din ce în ce mai bine şi fac ce ştiu mai bine, joc tenis. Mie îmi place ce fac, mă trezesc dimineaţa, joc tenis, în faţa mulţimii de la Wimbledon, sunt buni la ce fac, mă simt bine. Simona a jucat incredibil azi, mereu au fost meciuri grele cu ea, abia aştept să ne întâlnim sâmbătă”

A declarat Williams la Eurosport.

Foto: gulliver/gety images