Simona Halep a prezentat fanilor din România, miercuri seară, pe Arena Națională, trofeul cucerit la Wimbledon. La festivitate, campioana de la All England Club a anunțat că, după ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open, va merge în țară, pentru a încuraja cât mai mulți copii să joace tenis.

Constănțeanca spune că vrea să fie un exemplu pentru noua generație și își dorește ca cel puțin un milion de copii să practice tenisul. Astfel, după turneul de la US Open, care se desfășoară în perioada 26 august – 8 septembrie, Simona Halep va lua inițiativă în acest sens, conform Mediafax.

“Am vrut să deschid mentalitatea spre vis. Cred că am inspirat multă lume, sper ca acest rezultat să dea mai multă încredere oamenilor că orice e posibil. Vreau un milion de copii care să meargă la tenis. Apoi, să venim cu toţii pe un stadion să-i sărbătorim. Voi merge prin ţară, după US Open, pentru ca tot mai mulţi copii să se îndrepte spre tenis”

A declarat Simona Halep, pe scena amplasată pe Arena Națională.

Peste 30.000 de oameni au venit să o vadă pe Simona Halep, campioana de la Wimbledon. Simona Halep a prezentat în faţa românilor veniți pentru a o vedea și susține din tribune trofeul cucerit în premieră pentru România, după două finale ratate în anii ’70 de Ilie Năstase care a fost și el prezent la ceremonie alături de Ion Țiriac care jucat și rolul de anfitrion. La festivitate au luat parte multe personalităţi din sport, foști și actuali mari campioni ai României din toate sporturile, cei care nu au putut fi prezenți transmițându-i felicitări și mesaje de susținere prin intermediul unor mesaje video prezentate pe ecranul uriaș amplasat în spatele scenei amenajate pe Stadionul Național.

Mulțumim, Simona!

 

Foto: digisport