În perioada 16 noiembrie – 14 decembrie 2019 Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” îi aşteaptă pe copii să devină „spiriduși” în „Satul spiriduşilor” cu ateliere de creaţie în pregătirea sărbătorilor de iarnă.

„În fiecare weekend, între orele 11:00 și 12:30, vom învăța să confecționăm jucării din lemn, sorcove, traiste de colindat, decorare pe turtă dulce, măști populare și ornamente pentru sărbători – spiriduși din conuri de brad, căsuțe din fetru, îngerași decorativi etc. <<Maeștrii>> acestor ateliere vor fi: Cornel Zahărescu, Luminița Voica, Alice Bârcă, Doina Kalvati, Magdalena Udrea și Elisabeta Onu”,

se precizează pe site-ul instituţiei.

La fiecare atelier se pot înscrie maximum 15 copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, costul atelierului este de 30 lei, materialele fiind asigurate de organizatori. Înscrierile au loc la adresa de e-mail [email protected], informează organizatorii.

„Satul spiridușilor” stimulează creativitatea și imaginația celor mici prin activități care să corespundă intereselor și preocupărilor lor diverse, insuflându-le dragostea față de patrimoniu și tradiție.

Foto: muzeul-satului.ro