Realitatea TV se va închide miercuri, 30 octombrie după ce îi va expira certificatul de licență care nu a mai fost prelungit.

CNA a analizat în ședința de marți prelungirea licenței Realitatea TV, televiziune lansată în 2001. Membrii au votat împotriva prelungirii întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentația necesară. Societatea pe care operează postul – Realitatea Media S.A. se află în faliment din cauza datoriilor uriașe pe care le are la buget, informează Antena3.

În ședință au fost doar patru voturi pentru prelungirea licenței. Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au fost pentru prelungirea licență, iar Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu au fost împotrivă.

Potrivit departamentului juridic, legea 51 spune foarte clar că în certificatul fiscal nu trebuie să existe datorii.

„Rugămintea Realitatea TV este să judecați chestiunea în ansamblu. În ultimele zile s au prezentat punctele de vedere ale tuturor părților, inclusiv ANAF. Noi am făcut tot ce a stat în putință, de la angajați la acționari, tot ce alții au stricat. Din punct nostru de vedere planul de reorganizare este valid. Am condus câteva sute de oameni și că pot spune cu certitudine că indiferent unde vom fi, vom fi Realitatea”,

a declarat Edward Pastia, directorul editorial Realitatea TV.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a discutat în şedinţa de marţi cererea de prelungire a valabilității licenței audiovizuale Realitatea TV, votul membrilor autorităţii audiovizuale stabilind că legea nu permite continuarea activităţii postului. Decizia CNA intră în vigoare miercuri la ora 23.59.

Gușă și Păcuraru au un plan de rezervă

Cozmin Gușă, proaspăt reînscris în PSD, și omul de afaceri Maricel Păcuraru mai dețin o televiziune, Realitatea Plus, pe altă societate. Cei doi sunt în discuții cu marii cabliști pentru ca aceștia să preia Realitatea Plus în locul Realitatea TV, insa postul nu este în lista must carry şi nu se află în grilele tuturor cabliştilor, aşa cum era Realitatea TV. Din datele prezentate de biroul tehnic al CNA, postul este prezent în grila unor mici cablişti şi sunt în discuţii cu UPC şi RCS.

“Tehnic va fi o provocare, reacţia şi partea legală, avocaţi, vom vedea, astăzi mâine cât de repede se va putea… astfel încât să vedem cum se va putea înlocui Realitatea cu o nouă televiziune de ştiri. Din punct de vedere tehnic este cel mai greu pentru noi să venim cu emisiuni noi pe Realitatea plus, dar Realitatea Plus avea în grilă retransmisie, o bună parte din program Realitatea Tv. Dispărând Realitatea Tv, o bună parte din program ar trebui să fie producţii proprii. Însă nu suntem pregătiţi, cum am spus, am sperat până în ultima clipă că nu se va face dreptate, nouă, jurnaliştilor care lucrăm acolo, dar lucrul acesta nu s-a întâmplat, ca atare va trebui, într-o primă fază, să încercăm să acoperim emisia Realitatea plus cu ce a fost mai bun la Realitatea Tv, după care, să începem să dezvoltăm Realitatea Plus ca o televiziune de ştiri fără nicio legătură cu trecutul”

a spus Pastia.