Bolero este prima navă de croazieră fluvială care a acostat în portul Tulcea anul acesta. Astfel duminică, 31 martie, nava a adus un număr de aproximativ 150 de turiști în Delta Dunării. În sezonul estival din acest an se preconizează că un singur tour-operator din județ ar urma să înregistreze cu aproximație alte 350 de acostări, informează Agerpres.

Conform reprezentantului firmei de turism, Leontin Șerbănescu, 80% din turiștii de la bordul navelor care vor acosta în județ vor avea ocazia să participe la excursii de patru sau cinci ore în Delta Dunării. Acesta a declarat pentru Agerpres următoarele:

„Feedback-ul în general este foarte bun. Turiştii sunt impresionaţi de atracţiile din Deltă. Avem programe turistice şi la Crişan, şi la Sulina, Sfântu Gheorghe, în Tulcea, dar şi în zona de terasă a judeţului”.

De asemenea acesta își exprimă speranța ca aeroportul din zonă să devină operațional cât mai repede, având în vedere că în fiecare an câteva mii de turiști merg din Tulcea la Constanța pentru a se putea îmbarca într-un avion pentru a merge spre casă.

„Ne dorim să atragem aici şi turişti americani. Vom încerca anul viitor un nou program care va presupune acostări atât în Odessa (Ucraina, n.red.), cât şi în Tulcea”

a mai spus Leontin Șerbănescu.

Potrivit sursei citate numărul navelor de croazieră a crescut în mod constant în ultimii ani. Suprafața totală a Deltei Dunării este de 4.455 de kilometri pătrați, iar 84% din suprafață se regăsește pe teriotriul României, restul suprafeței aparținând Ucrainei. Delta Dunării a fost declarată Rezervație a Biosferei în anul 1990 și de asemenea este inclusă în Lista Patrimoniului Mondial Cultural și Natural al UNESCO.