Deși procesul de fabricație al denimului nu are o reputație prea bună atunci când vine vorba despre crearea unor niveluri excesive de reziduuri, însă un proces inovator dezvoltat de brandul american Wrangler ar putea să schimbe acest lucru. Pentru a putea realiza acest proces compania a colaborat cu Texas Tech University (TTU) și fabrica de țesături din Valencia, Tejidos Royo. De altfel, procedeul constă în vopsirea fără apă, cu o spumă colorantă specială, astfel eliminându-se toate acele reziduuri generate de procesele tradiționale de vopsire.

Blugii, fiind defapt o abreviere a cuvântului din limba engleză blue-jeans sunt pantaloni cu buzunare și cusături întărite cu tighele și ținte, confecționați dintr-un material special din bumbac rezistent, numit denim, în general având culoare albastră. Este cea mai uzitată piesă vestimentară și materialul cel mai popular și mai folosit din lume. Denumirea materialului denim din care sunt confecționați blugii, provine din Franța sfârșitului secolului al XVI-lea, în orașul francez Nîmes unde era folosită o țesătură denumită „serge de Nîmes”, adică „stofă din orașul Nîmes”.

Modul obișnuit de a colora denimul este prin folosirea unei metode repetitive de scufundare a materialului în soluția colorantă și uscare, pentru a putea crea acea culoare indigo a țesăturii. Pentru realizarea acestui lucru sunt folosite mai multe cuve cu apă (până la 12 cuve), iar fiecare dintre acestea conține câteva mii de litri de apă, care după folosire sunt aruncați. Astfel, până la momentul în care ajung în magazine, o pereche de blugi poate să fi folosit zeci de litri de apă.

În cadrul noului proces de vopsire, Indigood, spuma creată dintr-un săpun ecologic va transfera vopseaua indigo în țesătura materialului într-un mediu lipsit de oxigen, sigilat de un înveliș de azot. Acest tip de tehnologie a fost în curs de dezvoltare timp de un deceniu, dar la nuanța pentru denimul indigo s-a ajuns în ultimii trei ani.

Potrivit The Guardian, directorul general al afacerilor sustenabile la nivel mondial al companiei mamă Kontoor Brands, Roian Atwood, descrie acest proces ca fiind “o etapă elegantă cu un singur procedeu” care “îndepărtează 100% din apa necesară procesului de colorare”, precum și reducerea energiei consumate și a reziduurilor cu câte 60% fiecare.

„Vrem ca această tehnologie să fie adoptată de cât mai multe branduri, deoarece va transforma industria noastră.”

În timp ce apa este încă necesară pentru a produce firele de bumbac în primul rând, compania a colaborat cu mai multe organizații pentru a ajuta fermierii să adopte cele mai bune modalități de producție. De altfel piesele vestimentare din prima colecție realizată folosind această tehnologie sunt fabricate din aproape 30% bumbac reciclat.

“Sustenabilitatea este o călătorie spre îmbunătățire – puteți avea o mică inițiativă care va fi văzută ca o prioritate-cheie”

A afirmat Roian Atwood, potrivit sursei citate.

De asemenea, în cursul acestui an și cei de la Lee Jeans, companie deținută de Kontoor, vor lansa colecții Indigood.

Acest anunț apare într-un moment în care industria modei se află într-un proces de reevaluare majoră a procedurilor din lanțul de aprovizionare, adesea complex, făcându-se o analiză intensă a practicilor anterioare de exploatare și poluare.

De altfel militanta pentru mediu, Emma Priestland spune:

„Industria modei trebuie să facă mult mai mult pentru a reduce impactul său enorm asupra mediului –  care include o utilizare vastă a apei și o poluare chimică și micro-plastică. Inovația și noile tehnologii joacă un rol important și este încurajator să vedem o serie de firme care caută modalități de reducere a amprentei lor ecologice, dar avem nevoie de intervenție guvernamentală pentru a ne asigura că întreaga industrie își reduce impactul asupra mediului. Putem de asemenea să ne jucăm cu toții rolul în acest proces, prin respingerea așa zisei fast-fashion, a gestionării reziduurilor, a poluării și a deșeurilor pe care le provoacă”

Acest lucru trebuie făcut “cu maximă urgență pentru a îndeplini imperativul global – de la criza climatică la lipsa de biodiversitate și standarde bune la locul de muncă pentru comunitatea internațională de producție” a mai afirmat Atwood.

“Există o cale în această revoluție a resurselor de a face produse având totodată un impact negativ redus, iar acest lucru este reprezentat de Indigood. A îndepărta apa din procesul de vopsire și a o lua de la zero este tipul de revoluție tehnologică de care avem nevoie”.