Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA) a anunţat nominalizările pentru cea de-a 77-a ediţie a Globurilor de Aur, în cadrul acestei gale fiind premiate cele mai bune producţii de cinema şi televiziune ale anului. Netflix este în continuare un lider în rândul serviciilor de streaming, obținând 17 nominalizări, inclusiv pentru filme precum „Marriage Story“ (șase nominalizări), „The Irishman“ (cinci nominalizări) și „The Two Popes“ (patru nominalizări). În unele cazuri, este chiar forța dominantă – atât la categoria cel mai bun film – dramă”, cât și pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un lungmetraj”, trei din cinci nominalizări sunt proiecte Netflix.

Cele trei nominalizări primite de Netflix la categoria cel mai bun film – dramă” au fost obţinute de Marriage Story”, un film cu Adam Driver şi Scarlett Johansson, drama despre politică şi mafioţi The Irishmam”, regizată de Martin Scorsese, şi filmul biografic The Two Popes”. Un alt lungmetraj produs de Netflix, Dolemite Is My Name”, cu Eddie Murphy în rolul unui actor de comedie din anii 1970, a fost nominalizat la categoria cel mai bun film – comedie/musical”.

Acesta este, de asemenea, un moment definitoriu pentru Apple TV +, care înregistrează primele sale nominalizări la Globurile de Aur, la doar câteva săptămâni de la debut. The Morning Show”, un serial inspirat din universul emisiunilor matinale de televiziune, a primit o nominalizare la categoria cel mai bun serial TV – dramă”, iar protagonistele acestui serial, Jennifer Aniston și Reese Witherspoon, au fost nominalizate la categoria cea mai bună actriţă într-un serial TV – dramă”. Deși acest aspect nu va oferi Netflix un motiv de îngrijorare, este evident că investițiile substanțiale ale companiei Apple în cadrul propriului serviciu de streaming își arată roadele.

Postul de televiziune prin cablu HBO, deţinut de AT&T Inc., a primit 15 nominalizări, inclusiv pentru serialul Cernobîl” cât şi pentru Barry”, o comedie despre un asasin plătit. Serviciul de streaming al grupului Amazon, Prime Video, a primit cinci nominalizări în categorii TV şi alte trei nominalizări în categoriile cinematografice, iar platforma Hulu, deţinută de Walt Disney Co., a primit cinci nominalizări pentru categorii de televiziune.

Câştigătorii Globurilor de Aur vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii care va avea loc în Beverly Hills, California, pe 5 ianuarie. Deși nominalizările anunțate de către Asociaţia Presei Străine de la Hollywood nu garantează victoria la momentul ceremoniei de decernare a premiilor, însă acestea sugerează că producțiile prezentate în cadrul platformelor de streaming vor obține cel puțin câteva premii. Iar rezultatele Globurilor de Aur sunt deseori considerate a fi o avancronică a Oscarurilor. Astfel, este posibil ca anumite filme precum Marriage Story” și The „Irishman” să primească numeroase aprecieri din partea criticilor.

credit foto: TheTrends24