Spectacolul naval de amploare de Ziua Marinei Române, prezentat de mii de marinari militari, zeci de nave, aeronave şi ambarcaţiuni, a început la Constanţa. Participă preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Gabriel Leş. Pentru marcarea Zilei Marinei Române, sunt planificate festivităţi în Constanţa, unde se estimează participarea a aproximativ 20.000 de persoane, în Brăila, cu aproximativ 10.000 de participanţi, şi în Galaţi, circa 5.000 de persoane, la fel ca în localitatea Mangalia.

A fost intonat imnul de stat şi sunt ridicate Pavilionul, geacul şi Marele Pavoaz.

Potrivit reprezentanţilor Statului Major al Forţelor Navale, evenimentele organizate cu prilejul Zilei Marinei Române sunt dedicate navei-şcoală „Mircea”, „ambasadorul onorific în serviciul României”, care a împlinit, anul acesta, 80 de ani de când poartă tricolorul românesc pe mările şi oceanele lumii.

„Pentru recunoaşterea contribuţiei sale la promovarea imaginii ţării noastre pe meridianele lumii, precum şi pentru rolul său în păstrarea valorilor şi tradiţiilor marinăreşti, drapelul navei-şcoală Mircea a fost decorat cu Ordinul Virtutea Maritimă cu însemn de pace în grad de Comandor”,

au transmis reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale, conform mediafax.

 Foto: Facebook.com/mapn.ro