Dacă încă nu v-aţi făcut planuri pentru acest weekend, vă puteţi îndrepta spre Hunedoara, deoarece începând de vineri, 9 august, şi până în 11 august, în centrul municipiului, pe pietonala Corvin și în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, va avea loc prima ediție a Festivalului Medieval „Ioan de Hunedoara”, organizată de Primăria municipiului Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara. Evenimentul va începe la ora 21:30 cu parada MILLENIUM cu torțe, pe traseul: Union – Bd. Dacia – Centrul Pietonal Corvin, între participanți fiind şi Fanfara Petrești, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetății Deva, Garda neagră a Regelui Matia, Ordinul Scutierilor de Mülbach, Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Paladinii de Terra Medies, Ansamblul Renaissance Deva, Cavalerii de Târgu Mureș, Suita Principesei Maria Szechy, supranumită Venus de Murani, Echipajul Principelui Transilvan – cu sprijinul Conacului Archia Deva, Ansamblul de cimpoaie Hollóének Hungarica.

Sâmbătă, 10 august 2019, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, între 10:00-16:00 se va desfăşura tabăra medieval cu ateliere, întreceri cavalerești, tir cu arcul, prezentări de arme, dansuri medievale, programe interactive cu publicul. De la ora 19:30 este programat un concert de muzică medieval susţinut de Ansamblul TRUVERII București, urmând apoi o gala de operă de la ora 20:30, cu susţinerea Operei de stat din Ruse, Bulgaria – arii, duete și uverturi celebre din operă, seara încheindu-se cu video-mapping și lumini arhitecturale – reconstituirea simbolică a bătăliei de la Belgrad, 1456, pe care a purtat-o Ioan de Hunedoara împotriva turcilor („Ultima Cruciadă”). Pe centrul Pietonal Corvin va avea loc, între orele 19:30-20:00, o animație stradală cu statui vivante, artiști pe picioroange, urmată de un concert extraordinar: Horia Brenciu & HB Orchestra.

Duminică, 11 august 2019, de la ora 12 la statuia lui Ioan de Hunedoara din centrul municipiului va avea loc un serviciu religios și depunere de coroane de flori. În curtea exterioară a Castelului Corvinilor se va desfăşura tabăra medievală, iar seara se va încheia cu  concertul de muzică medievală oferit de Ansamblul TRUVERII București, cu cantata „Carmina Burana”, de Carl Orff pusă în scenă de Opera de stat din Ruse, Bulgaria şi cu focuri de artificii.

Sursa: www.primariahunedoara.ro