Șeful statului a pregătit debarcarea celui pe care Liviu Dragnea l-a numit „personaj veninos”, anume directorul Serviciului de Pază și Protecție, Lucian Pahonțu.

Odată cu Pahonțu, va fi „executat” și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, informează publicația Național.

„Soarta șefului Serviciului de Protecție și Pază fiind oricum una ca și pecetluită deja, mai ales după ce SRI-ul nu doar că <<joacă la rupere>> de acum acolo, dar deja în aceste zile se negociază intens numele înlocuitorului celui mai longeviv șef de serviciu secret din România, Pahonțu fiind adus de Traian Băsescu de la Jandarmerie încă din anul 2005! Singura necunoscută fiind dacă rămâne varianta de lucru a unuia dintre puținii generali din vechea gardă care au supraviețuit în serviciu în ciuda <<epurărilor>> lui Pahonțu sau se va prefera aducerea unui nou om direct <<din Pădure>>. Dar în următorii cinci ani cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, SPP-ul va trece oricum în sfera de influență a <<iohanniștilor>> loiali din SRI! De asemenea, Raed Arafat tocmai ce a fost însemnat drept <<țintă în mișcare>> pentru teribila mașină de <<paradit>> a sistemului, astfel că dacă <<doctorul>> nu se va retrage la timp, acesta va plăti și <<oalele sparte>> din trecut”,

scrie publicația citată.

„Colegilor mei le-am spus despre un personaj veninos dintr-o instituţie românească care a făcut foarte mult rău şi face în continuare foarte mult rău”, declara, în 2018, Liviu Dragnea.

Ulterior, fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, dezvăluia și numele „personajului veninos” în persoana directorul Serviciului de Pază și Protecție, Lucian Pahonțu.