O nouă ediție Bucharest Gaming Week va avea loc în perioada 4-10 noiembrie 2019.

Bucharest Gaming Week sau săptămâna gamingului, dă start unei noi ediții și își propune să aducă împreună pasionați de sport electronic, gameri, YouTuberi dar și cei mai importanți dezvoltatori de jocuri din România, precum și cele mai noi jocuri ale momentului.

În perioada 4-8 noiembrie va avea loc o serie de evenimente conexe dedicate industriei de game development care se vor desfășura în diverse locații din București, iar evenimentul principal va avea loc în weekend-ul 9-10 noiembrie și va încerca să aducă laolaltă întreaga comunitate de gaming, așa cum a făcut-o și în cele două ediții anterioare, anunţă organizatorii.

După ce primele două evenimente ale Bucharest Gaming Week au adunat peste 23.000 de participanți, de la pasionați de esports, gameri dedicați și dezvoltatori de jocuri din România până la specialiști din industria de game development, cea de-a treia ediție anunță o schimbare: evenimentul central se va desfășura la Palatul Parlamentului, în weekend-ul 9-10 noiembrie. În cele trei săli, Unirii, Take Ionescu și I.I.C Brătianu, gamerii se vor întâlni cu cei mai populari streameri și vloggeri din România, vor descoperi proiectele la care lucrează studiourile de game development locale, vor participa la diverse competiții organizate de parteneri și vor urmări cele mai tari competiții de esports, precizează infomusic.ro.

Printre numele anunțate pe scena Bucharest Gaming Week se vor regăsi:

Creative Monkeyz – fac entertainment, artă și educație. Au în palmares serialul RObotzi cu peste 125 de episoade animate, zeci de ediții de show-uri online produse, videoclipuri și scurt metraje de succes și peste 3 ani de livestream.

Gami (5GANG) – un tânăr vlogger, gamer și membru alături de Selly în celebra trupă 5GANG, care a strâns o comunitate de peste 785.000 de followeri pe Youtube.

Ovvy – fost campion mondial de FIFA, este unul dintre cei mai importanți creatori de tutoriale de FIFA din lume, cu peste 1.000.000 de followeri pe canalele de socializare.

iRaphahell – unul dintre cei mai urmăriți YouTuberi români de gaming vine în premieră la Bucharest Gaming Week, după mulți ani în care nu a participat la evenimente dedicate.

Cristi Munteanu – un tânăr vlogger plin de energie și pasionat de gaming ce a devenit cunoscut alături de fratele său, Vlad Munteanu.

Vlad Munteanu – un tânăr vlogger pasionat de muzică ce a devenit cunoscut alături de fratele său, Cristi Munteanu.

Lectură DeLaA-LaZ – unul dintre cei mai populari YouTuberi din România, este prezent din nou la Bucharest Gaming Week.

Bercea – unul dintre cei mai apreciați YouTuberi români. Fiind pasionat de jocuri cu curse și Fifa, acesta a adunat o comunitate de peste 700.000 de abonați.

zaSami – pe lângă activitatea de promovare a Fortnite în România, zaSami va seduce audiența cu beatbox-ul pe care-l practică ocazional pe streamul lui.

Bobospider – YouTuber, streamer și student la automatică, îmbina perfect utilul cu plăcutul, mai ales când gamerii au de învățat din walkthrough-urile lui în jocuri precum Mortal Kombat 11 și Days Gone.

Epic Shorty – un YouTuber și streamer ce și-a câștigat popularitatea postând în fiecare zi clipuri cu jocuri pentru abonații săi.

jaxi – de la jucător profesionist de CS:GO la streamer și youtuber, jaxi a devenit o voce respectată în comunitate.

IceManLucky – streamer și comentator activează pe scena de gaming încă din 2014, lucrând activ pentru a aduce eSport-ul la un nivel cât mai cunoscut.

Werty –  unul dintre cei mai apreciați comentatori în limba română de Counter Strike: Global Offensive.

xCretzu – iubește să joace PUBG, FIFA și CS:GO și întotdeauna pune pe primul loc comunitatea lui YouTube, informează organizatorii.

iRaphahell, unul dintre cei mai urmăriți youtuberi români de gaming, vine în premieră la Bucharest Gaming Week, după mulți ani în care nu a participat la evenimente dedicate. De la jucător profesionist de CS:GO la streamer și Youtuber, jaxi a devenit o voce respectată în comunitate. Bobospider, youtuber și streamer, îmbină perfect utilul cu plăcutul, mai ales când gamerii au de învățat din walkthrough-urile lui în jocuri precum Mortal Kombat 11. Streamer și comentator, IceManLucky activează pe scena de gaming din 2014, lucrând activ pentru a aduce eSport-ul la un nivel cât mai cunoscut. Werty este unul dintre cei mai apreciați comentatori în limba romănă de Counter Strike:Global Offensive. Pe lângă activitatea de promovare a jocului Fortnite în România, zaSami va seduce audiența cu beatbox-ul pe care-l practică ocazional pe streamul lui.

Primele titluri din line-up-ul de jocuri video de la evenimentul central vor fi League of Legends, Apex Legends, Counter Strike: Global Offensive, Fornite, PUBG și Battlefield 5. De asemenea, în urma succesului Turneului Național de FIFA 19 organizat de Federația Română de Fotbal la ediția precedentă, fanii jocului se vor bucura de turnee FIFA20. Line-up-ul de jocuri va fi completat în următoarele luni.

Pe parcursul săptămânii, Bucharest Gaming Week va pune accentul pe valorile, oportunitățile și nevoile industriei dezvoltatoare de jocuri din România printr-o serie de evenimente care vor scoate în față talentul și creativitatea oamenilor care dezvoltă jocuri video pe plan local: expoziții de artă, conferințe despre evoluția industriei, workshop-uri de game design dedicate liceenilor și studenților, competiții în cele mai populare gaming pub-uri din Capitală și multe altele, potrivit infomusic.ro.