Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor ediția 2019 vor fi deschise peste 150 de muzee din întreaga țară. De asemenea, evenimentul va avea loc pe data de 18 mai, anul curent, iar în cadrul acestuia vor avea loc diverse activități artistice printre  care proiecții, dans, piese de teatru, concerte, dar și multe alte expoziții și experimente.

Pentru Noaptea Muzeelor în București s-au înscris mai mult de 50 de muzee, dar și spații expoziționale. Totodată în țară sunt înscrise mai mult de 100 de muzee și alte entități culturale care au reprezentare în 32 de județe, după cum anunță organizatorii în comunicatul transmis către Agerpres. De altfel, Dragoș Neamu, managerul evenimentului a afirmat:

„Acesta este un record pe care dorim să îl împărtăşim, iar per ansamblu în această ediţie se observă o uniformizare a valorii şi a calităţii evenimentelor în toată ţara. Putem spune cu siguranţă că avem 30 de muzee din Bucureşti, dintre care patru sunt private. Printre atracţiile ‘imposibil de ratat’ ale acestei ediţii putem enumera şi cel mai mic muzeu mobil, organizat de Corul Naţional de Cameră ‘Madrigal- Marin Constantin’, Muzeul Tablourilor în Mişcare, oferit de Qreator, Romanian Design Week – partenerul nostru strategic, şi alte 20 de locuri din Capitală care merită să fie vizitate, precum biblioteci, universităţi, teatre, licee, arhive, spaţii artistice culturale neconvenţionale etc. În 2019 avem un nou muzeu intrat în circuit – Muzeul de Artă Recentă”.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment sunt înscrise și muzee care fac trimitere către perioada represiunii comuniste, iar printre acestea amintim de Muzeul Închisoarea Pitești, Memorialul Gherla, dar și Memorialul Rezistenței și Opresiunii Bihor. Ba mai mult decât atât pe lista muzeelor care au fost incluse pentru prima dată în cadrul ediției din acest an a evenimentului se află și Teatrul de Revistă Constantin Tănase, Muzeul Cineastului Amator Reșita, Ateneul din Iași, Rope Street Brașov, Muzeul Recordurilor din București, dar și multe altele.

Noaptea Muzeelor a ajuns la cea de-a XV-a ediţie, fiind iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan naţional de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR).

Pentru mai multe informații precum și harta nopții muzeelor în format digital puteți accesa site-ul oficial al evenimentului.

credit foto: Facebook