Update: ”Dacă nu se va întâmpla nimic senzaţional, fiul meu va semna cu Sevilla în următoarele zile. În acest moment, banii nu reprezintă cel mai important lucru. E foarte important să ia decizia cea mai bună pentru viitorul lui fotbalistic”

A spus Gică Hagi, citat de Goal Italia, care însă nu anunţă sursa pentru care a vorbit ”Regele”.

Știrea inițială: Ianis Hagi (20 de ani) poate deveni al treilea cel mai scump jucător român din istorie, după Adrian Mutu și Cristian Chivu, dacă transferul de vis la Barcelona se va concretiza scrie digisport.ro.

Barcelona este gata să ofere 15 milioane de euro pentru Ianis Hagi, scriu cei de la Gazeta Sporturilor.

Deși oferta este una uriașă pentru Liga 1, iar Ianis are libertatea să își aleagă singur destinația, Gică Hagi nu este încântat de varianta Barcelona deoarece catalanii vor să îl cumpere pe Ianis Hagi pentru echipa a doua, lucru ce nu este pe placul “Regelui” care se teme și de faptul că fiul său ar pierde contactul cu echipa națională.

Dacă s-ar concretiza această ofertă, Ianis Hagi devine cel mai scump transfer făcut vreodată de la o echipă din România (recordul actual îl deține Nicolae Stanciu, care a plecat la Anderlecht de la FCSB, în 2016, pentru suma de 10 milioane de euro) și în top trei cei mai scumpi jucători români din toate timpurile, clasându-se după Adrian Mutu (19 milioane EU de la Parma la Chelsea) și Cristian Chivu (18 milioan de EU de la Ajax la AS Roma).

Reamintim faptul că în urmă cu 30 de ani și după succesul naționalei României la Campionatul de fotbal din Italia unde lumea îl descoperea și fusese fermecată de măiestria lui “Maradona din Carpați”, Gheorghe Hagi pleca în luna iunie de la Steaua la Real Madrid pentru suma de 4 milioane de euro, o suma ce părea fabuloasă la acea vreme. Informaţia că Hagi a semnat cu Real Madrid avea să apară în ediţia de sâmbătă 26 mai 1990 a Gazetei sporturilor, câteva rânduri într-un chenar:

“Vineri dimineaţă, la Bruxelles, aşa cum ne transmite Ovidiu Ioaniţioaia, jucătorul GHEORGHE HAGI a semnat un contract pe 4 ani cu Real Madrid, în prezenţa preşedintelui acestui club, Ramon Mendoza. Contractul urmează să fie definitivat luni, 28 mai, la Bucureşti”.

Scria în Gazeta sporturilor de la acea vreme, Farul Constanta, echipa unde crescuse Gheorghe Hagi luând act cu bucurie de acest prim transfer de calibru din fotbalul romanesc.

Sursa foto: gazetasporturilor.ro