La Expoziția Internațională GastroPan din acest an, organizatorii se așteaptă la peste 20.000 de vizitatori, având în vedere că această ediție se va desfășura la Arad, în perioada 28 – 30 martie. În cadrul acestui eveniment se vor prezenta și promova tehnologiile, soluțiile, dar și tendințele din panificație, cofetărie și HoReCA. 

În conferința de presă de la Arad, organizatorii GastroPan 2019 au adus noi informații despre ediția a XI-a a expoziției internaționale, care va avea loc pentru prima dată la Arad. Acest eveniment este considerat a fi cel mai mare din Europa de Sud-Est, având în vedere că la această ediție și-au confirmat prezența mai mult de 130 de expozanți din 22 de țări. Potrivit Agerpres, organizatorii au afirmat:

„Comparativ cu anii anteriori, în ofertele expozanţilor se observă o creştere a calităţii şi diversităţii produselor şi serviciilor din domeniu. Producătorii urmăresc să asigure valoarea nutriţională, gustul şi prospeţimea produselor, iar în ceea ce priveşte tehnologia, tendinţa este digitalizarea şi automatizarea producţiei, pentru a substitui deficitul de forţă de muncă. Latura comercială a acestor afaceri cunoaşte, de asemenea, o îmbunătăţire continuă, observându-se accentul mare pe care operatorii îl alocă interacţiunii directe cu consumatorii”.

De asemenea în cadrul Expoziției Internaționale GastroPan vor avea loc concursuri, pentru care s-au înscris circa 100 de brutari, cofetari, dar și bucătari și totodată în cadrul acestui eveniment se vor stabili tendințele din domeniul panificației, cofetăriei și a produselor culinare. Ba mai mult decât atât la acest eveniment se vor prezenta rețete inedite și de altfel vor fi desemnate premiile pentru „pâinea anului” și „tortul anului”.

Tot în cadrul acestui eveniment vor mai fi lansări de produse, cât și conferințe și workshop-uri.  Conform Agerpres organizatorii sunt de părere că:

„GastroPan este un adevărat generator de trenduri pentru orice brutărie, cofetărie, patiserie, gelaterie, pizzerie, bar, cafenea, hotel sau restaurant, dar şi pentru persoanele dornice să pornească o afacere de profil”.

În 2019 expoziția va avea loc la Expo Arad în perioada 28 – 30 martie, între orele 10.00 și 18.00. Pentru informatii suplimentare puteti vizita site-ul oficial al expozitiei.