Sunt șanse mari ca ziua de 26 mai 2019, zi în care românii și ceilalți cetățeni ai Uniunii Europene se vor prezenta la urne pentru a vota în alegerile europarlamentare, să fie o zi aglomerată pentru votanții din orașul Voluntari. Conform declarațiilor făcute de Florentin Pandele, primarul localității, Primăria Voluntari vrea să organizeze un referendum local în aceiași zi cu alegerile europarlamentare pentru a vota pentru interzicerea jocurilor de noroc pe raza acestui oraş.

Soțul Gabrielei Firea a luat această decizie în urma sesizărilor venite din partea locuitorilor orașului Voluntari.

„Am propus Consiliului Local şi s-a votat ca pe data de 26 mai sa facem un referendum vizavi de jocuri de noroc, interzicerea jocurilor de noroc pe raza administrativă a oraşului Voluntari. Ceea ce a determinat lucrul acesta este că mai multe persoane au venit în audienţă – mame, taţi ai copiilor, părinţi ai copiilor, cetăţeni, doamne ai căror soţi mi-au spus că merg şi practică asemenea jocuri. În urmă cu mai bine de un an de zile, noi am emis o hotărâre, Consilul Local a dat o hotărâre prin care se făceau controale la aceste spaţii comerciale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari.

Astfel, pe lângă alegerile pentru Parlamentul European și referendumul anunțat de președintele Iohannis  pe probleme din justiţie, dacă  Ministerul de Interne, acesta fiind forul care va decide dacă are loc sau nu acest referendum, va aproba demersul primarului Pandele, în Voluntari, pe 26 mai se va vota pentru interzicerea “păcănelelor“.

Foto:Facebook