Deși în mare parte în această perioadă cel mai mult timp îl alocăm pentru pregătirile de Paști se întâmplă să avem și câteva momente de pauză. Iar în acele momente de pauză poți viziona ceva plăcut, care să te destindă, dar care să te și informeze și să-ți aducă informații de calitate. Bineînțeles acest lucru este valabil pentru acele persoane care își doresc întotdeauna ceva mai mult și de asemenea, care își doresc să-și petreacă timpul în beneficiul lor.

Prin urmare, dacă și tu te numeri printre aceste persoane ai putea să urmărești câteva filme având tematica acestei perioade de Paști. Și pentru că exista suficiente filme și documentare despre viața și patimile lui Hristos puteți avea în vedere pentru vizionare următoarele pelicule cinematografice:

  • „Ultima ispită a lui Iisus” (The Last Temptation of Christ)– pelicula este filmată în întregime în Maroc, produs în 1988, după romanul lui Nikos Kazantzakis, publicat în anul 1953, filmul este realizat în regia lui Martin Scorsese, avându-i în distribuție pe Willem Dafoe și Harvey Keitel.

  • „Patimile lui Hristos”  (The Passion of the Christ)– acesta prezintă ultimele 12 ore din viața Mântuitorului Iisus Hristos, fiind de asemenea un film foarte controversat. Filmul a apărut în anul 2004, fiind regizat de Mel Gibson, din distribuție făcând parte Maia Morgenstern, Monica Bellucci și Jim Caviezel.

  • „Iisus din Nazaret”  (Jesus of Nazareth)– cu siguranță este una dintre cele mai îndrăgite și apreciate pelicule. Prima ecranizare a peliculei din anul 1977 fiind regizată de către Franco Zeffirelli, având o distribuție de excepție cu actori ca și Laurence Olivier, Anthony Quinn, Christopher Plummer și Robert Powell.

  • „Viața lui Iisus” (The Greatest Story Ever Told) – filmul american este regizat de George Stevens și a apărut în anul 1965. Este un film despre întreaga viață a lui Hristos, din distribuție făcând parte Charlton Heston, John Wayne, Max von Sydow.

  • „Jesus Christ Superstar” – muzical regizat de către Norman Jewison și se concentrează mai mult în jurul conflictului dintre Iuda și Iisus. Pelicula a apărut pentru prima dată în anul 1973.

Și pentru că este posibil să aveți prin preajmă și prichindei ar trebui să profitați de timpul petrecut cu aceștia. De asemenea puteți beneficia de acest timp și să vizionați împreună câteva filme pe placul lor. Și cum animația este una dintre cele mai mari bucurii ale lor puteți vedea împreună următoarele filme de desene animate:

  • Școala iepurașilor. Păzitorii oului de aur” (2017),
  • „5 eroi de legendă” (2012),
  • „Hop Țop” (2011),
  • „Winnie the Pooh – O primăvară cu Ruf” (2004),
  • „Yogi, the Easter Bear – Yogi, Ursul de Paști” (1994).

Având aceste filme la îndemână nu cred că veți avea vreun moment în care să vă plictisiți sau să îl considerați pierdut.

credit foto: Cinemagia.