Cea de-a XIV- a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 29 mai – 2 iunie 2019, în Pavilionul B2 din cadrul Complexului Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, iar Invitatul de Onoare al acestei ediții va fi Marea Britanie. Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Marii Britanii din București.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului din acest an, zece autori britanici contemporani și un autor român stabilit în Marea Britanie , sunt invitați speciali ai proiectului „Marea Britanie – țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest”, într-un program conceput pentru a celebra diversitatea în literatură.

„Marea Britanie este piața de carte din Europa la care România este cel mai bine conectată, cel puțin dacă socotim producția de carte de după 1989. Este, așadar, evident de ce venirea Marii Britanii ca Invitat de Onoare la Bookfest este în sine o sărbătoare, pentru că publicul va avea acces direct la o cultură pe care editorii români au făcut deja eforturi susținute ca să o promoveze”

A declarat Grigore Arsene, Președintele AER, organizatorul evenimentului, potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al evenimentului.

Cele mai importante edituri din țară vor aduce la Bookfest cărțile verii 2019, cele mai așteptate cărți ale anului în curs, intrarea publicului fiind liberă. Pe vizitatori îi așteaptă peste 1.000.000 de volume, dintre care circa 4.000 de titluri noi, peste 350 de evenimente și reduceri considerabile de preț.

Pentru că Ziua Copilului cade în chiar a patra zi de Bookfest, oferta editurilor pe acest segment este cu mult mai generoasă decât de obicei. Nu doar volumele autorilor străini vor fi prezente ci, mai ales, cele scrise de autorii români, consacrați deja pe segmentul de carte pentru copii.

Bookfest Junior se desfășoară în acelaşi timp cu Salonul Internaţional de Carte Bookfest, la Romexpo, având un stand special de evenimente: Colțul de lectură Bookfest Junior amenajat de JYSK. În cadrul evenimentului dedicat copiilor, vor fi lansate cele mai așteptate titluri pentru copii și adolescenți, vor fi organizate întâlniri cu autorii și ilustratorii cărților. De asemenea vor avea loc atât în standul editurilor, pe scene, cât și în standul Bookfest Junior nenumărate ateliere bilingve, de lectură creativă, festivități de premiere pentru concursurile de eseuri, precum și multe activități de desenat, colorat și bricolat.

Şi, nu în ultimul rând, copiii pot participa la marele concurs al acestei ediţii: „Bookfest Junior te premiază cu 2X100 de cărți pentru vacanță oferite de editurile participante“. Talonul pentru concurs poate fi decupat din harta-program Bookfest Junior 2019. Talonul trebuie depus în urna aflată în standul Bookfest Junior, iar extragerea celor doi câştigători va avea loc duminică, 2 iunie, ora 16.00.

Pentru informații suplimentare precum și programul complet puteți vizita pagina oficială de internet a evenimentului.