Ultima provocare pe site-urile de socializare se numește “Dubak Challenge”. Aceasta constă în combinarea apei fierbinți cu aerul foarte rece, rezultatul fiind unul spectaculos, surprins în câteva mii de fotografii postate pe internet. Aceste fotografii deosebite le regăsim pe Instagram folosind  #dubakchallenge sau #coldchallenge .

 

Conform unui articol al publicației repubblica.it, această provocare a început în America de Nord în timpul fenomenului denumit polar-vortex, apoi a luat amploare în special în Rusia unde în ultimele luni temperaturile negative au atins un nivel record, de până la -40°C. Acest nou trend se referă la Dubak care este un termen folosit în argoul rusesc pentru “frig”.

Cei care au postat fotografiile pe internet îndeamnă la prudență pe cei tentați să raspundă la această provocare, luând în considerare riscurile la care se expun, cum ar fi utilizarea apei fierbinți precum și temperaturile foarte joase la care se expun pentru transformarea instantanee a apei în gheață.

credit foto: BBC.