Conform publicației runningworld.com, un ciclist și alergător amator din Manchester, Anglia, a fost condamnat de curând la închisoare pe viață pentru comiterea a două crime. Pe parcursul procesului, procurorii au folosit contra suspectului dovezi obținute din analiza contului acestuia de Facebook și a înregistrărilor ceasului gps Garmin Forerunner pe care acesta îl purta atunci când ieșea la alergat, făcea plimbări cu bicicleta sau mergea la concursuri de alergare.

Inițial detectivii nu aveau un suspect, dar analizând mărturiile de la cele două atacuri mortale asupra a doi șefi ai mafiei din Manchester, precum și diverse capturi video și foto, ei au observat că asasinul s-a apropiat de victime pe o bicicletă și le-a executat cu sânge rece cu focuri de pistol. Toți martorii l-au descris ca fiind un bărbat atletic, purtând echipament adecvat practicării sportului.

Cercul de suspecți s-a micșorat la o persoană, iar percheziția informatică asupra calculatorului, conturilor de pe internet și a datelor de pe ceasul gps ale suspectului au confirmat că acesta nu numai că se afla în locurile în care au fost comise crimele, ci mai și înregistrase și încărcase pe contul sau de Strava rutele folosite pentru a ajunge și a pleca de acolo!!

Tot el încărcase pe contul său de Facebook poze de la diverse activități sportive, unde apărea cu ceasul gps analizat de un specialist în radiolocatie și teledetectie satelitară.

Suspectul, pus în fața probelor, a recunoscut că este asasin de profesie și că este autorul crimelor…spre consternarea multora, care îl credeau a fi un simplu bucătar care lucrează la o pizzerie, pasionat de sport!

Iată dovada că sportul și tehnologia gps , deși ajută la menținerea sănătății, câteodată nu sunt benefice…pentru libertatea proprie!

credit foto: runningworld.com