După incendiul care a avut loc la catedrala Notre Dame zilele trecute, compania Ubisoft va face o donație de aproximativ 500.000 de euro pentru a ajuta la restaurarea acesteia. Ubisoft este compania franceză din spatele jocului video Assassin’s Creed. Pe lângă suma donată compania va ajuta la reconstrucția catedralei cu ajutorul jocului Assassin’s Creed Unity, lansat în 2014, în cadrul căruia este făcută o reprezentare amănunțită a catedralei, acțiunea jocului având loc în Paris în timpul Revoluției Franceze.

De asemenea reprezentanții companiei Ubisoft, citați de dailymail.co.uk, au spus într-o declarație următoarele:

„Notre Dame este o parte integrantă a Parisului, un oraș cu care suntem profund conectați. Văzând monumentul în pericol, acest lucru ne-a afectat pe toți. Având în vedere evenimentele de luni vom dona 500.000 de euro pentru a ajutala restaurarea și reconstrucția catedralei. Noi încurajăm pe toți cei care sunt interesați să doneze”.

Ubisoft a dedicat foarte mult timp de producție pentru recrearea catedralei în jocul „Unity”. În acest sens sunt speculații că au fost circa 14 luni de producție și un total de 5.000 de ore de lucru pentru realizarea reprezentării cât mai exacte a unui asemenea monument. Ba mai mult decât atât, purtătorul de cuvânt al companiei a mai precizat:

„Este important să rețineți că ceea ce am făcut pentru joc nu a fost o reconstrucție științifică, ci mai degrabă o viziune artistică. Vrem să fim foarte preciși cu detaliile, însă există unele diferențe în ceea ce privește anumite elemente. Acestea fiind spuse vom fi mai mult decât bucuroși să oferim expertiza noastră în orice mod, doar pentru a putea ajuta în aceste eforturi de reconstrucție și restaurare a catedralei Notre Dame”.

În afara faptului că cei de la Ubisoft vor dona suma de 500.000 de euro vor face ca jocul „Assassin’s Creed Unity” să fie disponibil pe PC în mod gratuit pe parcursul săptămânii viitoare. Gestul companiei a fost explicat de către purtătorul de cuvânt astfel:

„Sperăm, cu acest mic gest, să oferim tuturor posibilitatea de a aprecia omagiul nostru virtual față de această piesă monumentală de arhitectură”.

credit foto/video: microsoft.com, theguardian.com